Rytų Ukrainos gyventojai galės gauti Rusijos pilietybę supaprastinta tvarka | kl.lt

RYTŲ UKRAINOS GYVENTOJAI GALĖS GAUTI RUSIJOS PILIETYBĘ SUPAPRASTINTA TVARKA

  • 5

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pasirašė įsaką, kuriuo suteikė galimybę supaprastinta tvarka gauti Rusijos pilietybę ne tik prorusiškų separatistų apsišaukėliškų „Donecko liaudies respublikos“ ir „Luhansko liaudies respublikos“ gyventojams, bet ir visiems žmonėms, 2014-aisiais gyvenusiems Ukrainos Donecko ir Luhansko srityse.

Oficialiame teisinės informacijos portale paskelbtas dokumentas pakeitė balandžio pabaigoje V. Putino pasirašytą įsaką „Dėl užsienio piliečių ir asmenų be pilietybės atskirų kategorijų, turinčių teisę kreiptis dėl RF pilietybes supaprastinta tvarka“.

Pagal anksčiau šiemet prezidento pasirašytą įsaką naujos pasų išdavimo taisyklės galiojo nepripažintų Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ gyventojams – šiuose separatistiniuose regionuose, kurie atsiskyrė nuo Ukrainos 2014 metais ir yra vadovaujami Maskvos remiamų kovotojų, gyvenantys žmonės galėjo gauti Rusijos pilietybę per tris mėnesius nuo paraiškos pateikimo.

Tuo metu naujuoju įsaku bus leidžiama supaprastinta tvarka Rusijos pilietybę gauti Donecko ir Luhansko sričių gyventojams, pateikusiems dokumentą, įrodantį, kad nuolat gyvena arba 2014-ųjų balandžio 7–27 dienomis gyveno šioje teritorijoje.

Kijevas ir Vakarai smerkia Kremlių už tokius sprendimus ir kaltina V. Putiną siekiant dar labiau destabilizuoti padėtį Ukrainoje. Tuo metu kritikai Rusijoje tvirtina, kad minėti pakeitimai pakenks jau ir taip šlubuojančiai šalies ekonomikai.

Po to, kai per provakarietišką sukilimą Kijeve buvo nuverstas Kremliaus palaikytas režimas, 2014 metais Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį ir ėmė remti prorusiškus separatistus Rytų Ukrainoje.

Kai kas Kijeve ir Vakaruose nerimauja, kad Maskvos pasiūlymas išdalinti rusiškus pasus ukrainiečiams gali suteikti Kremliui pateisinimą atsiųsti į Ukrainą savo karių prisidengus pretekstu, kad reikia apginti Rusijos piliečių interesus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kęstas

Gyvename tarp Stalino anūkų. Stalinas nukreipdavo žvalgybines organizacijas kovai už politinę valdžią šalies viduje. Landsbergiai, Grybauskaitė, Nausėda ir kiti nepriklausomą Lietuvą valdantys daro tą patį. Vardan tos, neribotos, politinės valdžios. Darius Kuolys teigė, kad Lietuva gerokai nutolo nuo laisvos respublikos principų.Jis sukritikavo ir kadenciją baigiančios prezidentės Dalios Grybauskaitės sprendimą „žvalgybą nukreipti prieš vidaus grėsmes“ ir rytoj prisieksiančio Gitano Nausėdos kreipimąsi į slaptąsias tarnybas dėl informacijos apie asmeninį gydytoją. Anot D. Kuolio, pirmiausiai laisvės Lietuvoje nebuvimą rodo tai, kad politinė darbotvarkė yra kuriama ne pačios visuomenės, o primetama politikų. Apie tai kalbėdamas D. Kuolys sukritikavo ir Gabrieliaus Landsbergio poziciją, kad prie partijos esą jungiasi tie, kurie nori dirbi Lietuvai. „Arba neišskiriama, mes laukiame tų, kurie už Lietuvą." (Apie mokslą-studijas-ekonomiką.)

Vincas

O pensija ...tai spyga taukota ...nedirbo rusijoje ,sveikatos draudymas ir vel tas pat...tas pasas tai kvailinimas lengvatikiu...

0

Tik ar daug debilų bus? Kokio velnio į tą patį šūdą lipt?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS