S. Cichanouskaja aptarė galimybę perkelti ledo ritulio čempionatą | kl.lt

S. CICHANOUSKAJA APTARĖ GALIMYBĘ PERKELTI LEDO RITULIO ČEMPIONATĄ

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja susitikime su Baltijos šalių ir Kanados užsienio reikalų ministrais Vilniuje pasiūlė svarstyti galimybę perkelti kitąmet Minske turintį vykti Pasaulio ledo ritulio čempionatą, taip siekiant didinti spaudimą autoritariniam prezidentui Aliaksndrui Lukašenkai, šeštadienį BNS patvirtino jos atstovė spaudai.

„S. Cichanouskaja susitiko su Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Kanados užsienio reikalų ministrais ir su jais aptarė A. Lukašenkos režimo nusikaltimams skirto tarptautinio tyrimo, žiaurumų dokumentavimo, pagalbos žmogaus teisių ir žiniasklaidos organizacijoms bei paramos sportininkams temas. Taip pat ji iškėlė klausimą dėl Pasaulio ledo ritulio čempionato perkėlimo iš Minsko į kitą vietą“, – BNS sakė Anna Krasulina.

2021 metų Pasaulio ledo ritulio čempionatas gegužės 21 – birželio 6 dienomis turėtų vykti Minske ir Rygoje. Planuojama, kad Baltarusijos sostinėje įvyks dalis grupių varžybų ir svarbiausi čempionato mačai – pusfinaliai bei kovos dėl pirmos ir trečios vietų.

Latvija rugpjūčio mėnesį kreipėsi į Tarptautinę ledo ritulio federaciją (IIHF), kad ši surastų kitą šalį, kuri perimtų turnyro organizavimą iš Baltarusijos, tačiau kol kas IIHF apie pokyčius nekalba ir turnyrą ketina organizuoti ten, kur planuota.

S. Cichanouskaja su Kanados užsienio reikalų ministru Francois Philippe'u Champagne'u (Fransua Filipu Šampanu) ir Baltijos šalių ministrais susitiko penktadienį Vilniuje.

Keturi ministrai po susitikimo paskelbė bendrą pareiškimą, kuriuo įsipareigojo rengti kasmetinius susitikimus ir išsakė paramą Baltarusijos pilietinei visuomenei bei S. Cichanouskajos vadovaujamai koordinacinei tarybai.

Buvusi kandidatė prezidento rinkimuose S. Cichanouskaja į Lietuvą atvyko rugpjūtį, netrukus po to, kai atsisakė pripažinti Aliaksandro Lukašenkos pergalę suklastotuose Baltarusijos prezidento rinkimuose.

Pastarosiomis savaitėmis ji susitiko su daugeliu Vakarų lyderių, įskaitant Vokietijos kanclerę Angelą Merkel ir Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną (Emanuelį Makroną).

Nuo pat rugpjūčio 9-ąją vykusių rinkimų Baltarusiją krečia dešimtis tūkstančių žmonių sutraukiantys protestai, milija sulaikė tūkstančius juose dalyvavusių baltarusių. Dėl liudininkų pranešimų apie milicijos smurtą ir sulaikytų asmenų kankinimą tarptautinė bendrija pasmerkė A. Lukašenkos režimą, Vakarų šalys jam paskelbė sankcijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Jonas

Kas ji tokia,kad gali svarstyti šalies probleas?

Anonimas

Mirk juokais. Tegul ta višta dar biudžetą pradeda svarstyti. Marsiečių....

Anonimas

Ir kada gi šita šiukšlę kas nors pastatys į vietą.Kiek ji dar kiršins žmones.Už kokius pinigus jo tamposi po pasaulį ir gyvena Lietuvoj.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS