S. Cichanouskaja: A. Lukašenka išvengs teismo, jei savanoriškai atsistatydins | kl.lt

S. CICHANOUSKAJA: A. LUKAŠENKA IŠVENGS TEISMO, JEI SAVANORIŠKAI ATSISTATYDINS

Baltarusių opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja antradienį pareiškė mananti, kad šalies gyventojai nereikalaus patraukti baudžiamojon atsakomybėn Aliaksandro Lukašenkos, jeigu jis savanoriškai pasitrauks iš valstybės vadovo pareigų.

„Šiuo klausimu esama skirtingų nuomonių. Daugelis nori, kad jis būtų teisiamas. Tačiau manau, kad dauguma tiesiog leis jam pasitraukti, jeigu jis paliks mus ramybėje. Manau, kad šiuo klausimu reikalingas dialogas“, – sakė S. Cichanouskaja žurnalistams Berlyne.

Buvusi kandidatė į prezidentus taip pat sakė, kad ji pati tikriausiai nesugebės atleisti A. Lukašenkai.

„Turiu du požiūrius šiuo klausimu: kaip asmens ir kaip nacionalinės lyderės. Kaip žmogus negaliu jam atleisti. Tačiau kaip nacionalinė lyderė turiu priimti sprendimą, paveiksiantį šalies istoriją“, – sakė S. Cichanouskaja.

S. Cichanouskaja atvyko į Berlyną susitikti su Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Baltarusių opozicijos lyderė, deklaravusi pergalę ginčijamuose rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimuose, netrukus po jų spaudžiama valdžios pasitraukė iš savo šalies ir stengiasi sutelkti tarptautinį spaudimą Minsko režimui, tęsiantis protestams Baltarusijos gatvėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Pilietis

Mafijozų statytine tą boba,jis veide vienos afioros, įdomu kam ir kiek Lietuvoje sumokėjo ,kad šią mafijos boba saugotų.Kodel ne JAV ją saugo o ubagų šalis,neatsiklaususi tautos iš valstybės biudžeto maitina ir išlaiko .

TĄ OŽKĄ JAU TURĖTŲ SUSIDOMĖTI PSICHIATRAI

Atrodo, jai jau visiškai stogas nuvažiavo. Galėtų Gabriukas jai pasiūlyti vietą Naujosios Vilnos palatoje...

Išvada

Šita juoda mandavoškė pati nubaigs kalėjime. Kaip matot, nepavyko nuversti diktatoriaus ir Vakrų kurstyta revoliucija sužlugo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS