S. Cichanouskaja nesureikšmina jos paieškos | kl.lt

S. CICHANOUSKAJA NESUREIKŠMINA JOS PAIEŠKOS

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja sako nesureikšminanti valdžios sprendimo paskelbti jos tarptautinę paiešką ir teigia esanti tikra, kad po Aliaksandro Lukašenkos režimo pasikeitimo visi įtarimai bus panaikinti.

„Man tai nieko nauja. Mes turime tik vieną kelią – laimėti, ir būtinai laimėsime. Tuomet visi tie, kieno paieška buvo paskelbta, kurie sulaukė įvairių kaltinimų, bus reabilituoti“, – žurnalistams Vilniuje penktadienį sakė S. Cichanouskaja.

Ji sakė matanti savo ateitį Baltarusijoje „po to, kai ten pasikeis valdžia, kai tai bus saugi šalis, kurioje veikia įstatymai“.

Baltarusijos tyrimų komitetas penktadienį patvirtino, kad paskelbta buvusios kandidatės į prezidentus tarptautinė paieška pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl raginimų pakenkti nacionaliniam saugumui.   

S. Cichanouskaja teigė, kad šis žingsnis nedarys jokios įtakos jos veikimui.

„Tai nedaro įtakos mano keliui. Tęsiu kovą su šiuo režimo, o po mūsų pergalės visi įtarimai bus panaikinti“, – teigė ji.

Buvusi kandidatė prezidento rinkimuose S. Cichanouskaja į Lietuvą atvyko rugpjūtį, netrukus po to, kai atsisakė pripažinti A. Lukašenkos pergalę suklastotuose Baltarusijos prezidento rinkimuose.

Pastaruoju metu ji siekia sutelkti tarptautinę paramą prieš režimą protestuojantiems baltarusiams. Penktadienį Vilniuje S. Cichanouskaja susitiko su Kanados užsienio reikalų ministr Francois Philippe'u Champagne'u.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Cirkas Baltarusijoe greitai baigsis...ką tada šita darys....

Iš kur tą gyvulį atsivežėte.......kiek galima tyčiotis iš žmonių....juos lošinti...kada baigsis kraujo praliejimas.....

nugi

kvaisa prisipolitino tai kas su vaikais bus labai uznesa i stankunaite is veido ir juodumo tik stambesne prisilojo kumele tai kas toliau finansuos juk lithujania ubagynas tai gal pas lenkus varys tik nebando pas norvegus nes berneverner iskarto vaikucius prichvatizuos tai nepades nei batka su putinu o tuo labiau merkel su makaronu ......''''

je

neeee, nieko tokio....tik namucius uzmirsk.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS