S. Cichanouskaja prašo JAV tikslinių sankcijų | kl.lt

S. CICHANOUSKAJA PRAŠO JAV TIKSLINIŲ SANKCIJŲ

Baltarusijos opozicijos lyderė antradienį sakė paprašiusi JAV vadovybės sugriežtinti sankcijas savo šalies verslams, tikėdamasi juos priversti nusisukti nuo prezidentu besiskelbiančio Aliaksandro Lukašenkos.

Sviatlana Cichanouskaja, kuri sako, kad lengvai laimėjo pernykščius rinkimus, kuriuose A. Lukašenka teigė užsitikrinęs šeštą kadenciją, lankosi Vašingtone, o  prezidento Joe Bideno administracija žada sustiprinti spaudimą promaskvietiškam Baltarusijos diktatoriui.

Pirmadienį susitikusi su valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu S. Cichanouskaja sakė pateikusi sąrašą bendrovių, kurioms, kaip ji tikisi, JAV gali taikyti tolesnes sankcijas.

"Mes suprantame, kad tik patys baltarusiai gali atnešti šaliai demokratinius pokyčius, tačiau tikimės aktyvaus ir nesimbolinio Amerikos dalyvavimo", – sakė S. Cichanouskaja Valstybės departamento korespondentų asociacijos apvaliojo stalo susitikime.

„Prezidentas Bidenas sako, kad pasaulyje vyksta kova tarp autokratijos ir demokratijos. Dabar šios kovos fronto linija yra Baltarusijoje. Demokratijos čempionės JAV gali padėti mums laimėti šią kovą", – sakė ji.

S. Cichanouskaja sakė, kad tikisi tolesnių sankcijų prieš valstybės kontroliuojamas kalio, naftos, medienos ir plieno sektorių įmones.

Pasak jos, verslas bus priverstas „suprasti, kad Lukašenkos era baigiasi“ ir kad „jie turi pasirinkti būti naujoje, skaidrioje šalyje“.

Ji taip pat paragino užpildyti Europos Sąjungos sankcijų spragas, kurios, pasak jos, leidžia vykdyti esamas sutartis su tarptautinėmis kompanijomis.

„Dauguma tarptautinių kompanijų visų pirma bijo JAV sankcijų, tačiau netgi naujų sankcijų grėsmė – naujų Europos sankcijų ar JAV sankcijų – gali turėti įtakos Lukašenkos elgesiui, – sakė ji. – Dabar jis tampa vis žiauresnis ir eskaluoja smurtą, tačiau tai tik parodo jo silpnumą".

 

GALERIJA

  • S. Cichanouskaja prašo JAV tikslinių sankcijų
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Andriuks

Kaip ji galėjo laimėti atėjus paskutinę minutę į rinkimus vietoj vyro,kuris buvo suimtas už aferizmą ir vagystes. Jos niekas nežinojo, negirdėjo, ji namų šeimininkė kuri neturi net vidurinio išsilavinimo. Jos net mere nerinktų. Kažkokius vėjus varo ir visi tyli ir linksi. Nes nori turėt etatinį lojiką prieš Batią. Nu bet su tokia kvaila bo . bele eit prieš Batią labai juokinga. Iškaskit rimtą opoziciją, žmonių,kurie tikrai sugebėtų valdyt tokią pramoninę šalį kaip Baltarusija, tada ir tema atrodys rimtai. Be Batios ta Baltarusija bus išvogta ir bankrotais nusėta ir milijonai liks be darbo.

gerai atrodo

Gerai atrodo, pailsėjusi..

Rus

Baltarusijos višta, ožio matyt sugulove.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS