S. Cichanouskaja šaukiasi Vašingtono ir Maskvos pagalbos | kl.lt

S. CICHANOUSKAJA ŠAUKIASI VAŠINGTONO IR MASKVOS PAGALBOS

Buvusi kandidatė į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja neatmeta galimybės, kad Rusija ar Jungtinės Valstijos gali paveikti Minsko režimą pradėti derybas su opozicija dėl naujų rinkimų organizavimo.

„Gali būti, kad įsikiš kokia nors trečioji šalis – galbūt Rusija ar net Jungtinės Valstijos“, – sakė baltarusių opozicijos lyderė interviu savaitraščiui „The New Yorker“, paklausta apie perspektyvas pradėti derybas dėl naujų rinkimų.  

Opozicija tikisi, kad derybose stebėtojų teisėmis dalyvaus Europos šalys, kad būtų užtikrintas šio proceso skaidrumas. 

„Abi šalys, galbūt jų bus trys, išdėstys savo sąlygas ir pasieks susitarimą, paskirs naujų rinkimų datą ir pradės pasiruošimą jiems“, – kalbėjo S. Cichanouskaja. 

Anot jos, ministerijos turėtų toliau dirbti įprastu režimu, kad šalyje būtų išvengta chaoso.

Opozicijos lyderė pabrėžė, kad taip pat turėtų būti paleisti politiniai kaliniai. 

S. Cichanouskajos nuomone, reformų Baltarusijoje bus galima imtis po to, kai bus išrinktas naujas prezidentas. Tuo pat metu ji pabrėžė, kad neketina dalyvauti rinkimų kampanijoje. 

Baltarusiją jau penktą mėnesį  krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti, ir jų nugalėtoja laiko politikos naujokę S. Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

jOANA

KA DAR NEPRITARI BEPROTE LYG TAVES KAS KLAUSTU

SAULIUS

Kaip tau boba negėda meluoti ar save tokia protinga skaitai kad gali lietuvius durninti Baltarusijoje ramu jau senai banditėlei susodinti žmonės ramiai dirba ruošiasi šventėm nieks net nesidomi tavim ir kalba kad negryžtum nes patys tave pakabins DIDELĖ PAGARBA PREZIDENTUI KURIS RUPINASI TAUTOS TURTAIS IR GEROVE draugas dirba minske ir papasakoja KAD ŽMONĖS TAVES NEKENČIA O LUKAŠENKA GERBIA

onute

JUK LINKEVIČIUS TAVO MAFIJOZA VYRA IŠ KALĖJIMO NEIŠTRAUKĖ NES BATKA JAM I ŠIKINE ISPYRĖ IR PER TAVE LIETUVA TA PATI PADARĖ BUKAM LINKEVIČIUI GERA SPYRI I STORA ŠIKNA KAD SUSIDEDA SU TOKIOM ŠIUKŠLĖM PATS LIETUVOJE BE AUTORITETO
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS