S. Lavrovas: rinkimai Baltarusijoje nebuvo idealūs | kl.lt

S. LAVROVAS: RINKIMAI BALTARUSIJOJE NEBUVO IDEALŪS

Rusija pirmą kartą pripažino, kad per ginčytinus prezidento rinkimus Baltarusijoje būta nesklandumų.

„Rinkimai nebuvo idealūs. Žinoma, kad ne“, - trečiadienį Rusijos televizijai pareiškė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Jis pridūrė, kad yra nemažai to įrodymų.

Anot S. Lavrovo, tai mato ir vadovybė Minske ir mėgina užmegzti dialogą su piliečiais. Visi turi pamėginti sureguliuoti padėtį, sakė jis.

Buvusioje sovietinėje respublikoje po rinkimų kilo protestai ir streikai. Nepaisant daugybės kaltinimų klastojus rinkimus, autoritariškai šalį valdantis Aliaksandras Lukašenka vėl buvo paskelbtas nugalėtoju. Opozicija rezultatų nepripažįsta.

Rusija iki šiol praktiškai nekomentavo rinkimų strategiškai svarbioje kaimyninėje šalyje. Prezidentas Vladimiras Putinas buvo vienas pirmųjų šalių vadovų, pasveikinusių A. Lukašenką su pergale.

Tačiau Maskva mato, kad Vakarai politinę krizę po rinkimų nori išnaudoti savo tikslams. „Kalba eina ne apie A. Lukašenką, žmogaus teises ir demokratiją. Kalba eina apie geopolitiką. Kalba eina apie taisykles, kurias mūsų Vakarų partneriai nori įgyvendinti kasdieniniame gyvenime mūsų žemyne ir kitose dalyse“, - kalbėjo S. Lavrovas. Vakarai esą nori primesti tvarką Baltarusijai. „Mes jau matėme šią kovą – subyrėjus Sovietų Sąjungai. Pastaruoju metu, žinoma, Ukrainoje“, - tęsė ministras.

Minskas yra labai priklausomas nuo Maskvos. Baltarusija yra svarbi tranzitinė šalis dujoms ir naftai iš Rusijos į Vakarų Europą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Bapruotis DIEDUKUI

Nu tai reikėjo pasikviesti stebėtoją ir jam parodyt, kas yra padaryta sąraše. Tyčia ar netyčia atsiradusi, bet klaida būtų ištaisyta.

DIEDUKAS

na čia seniau per kažkuriuos rinkimus atėjome balsuoti kažkur 19 45 ir pasirodo,kur buvo mūsų pavardės jau pasirašyta.Mes tada nieko blogo negalvodami pasirašėmė kitoje vietoje,kur mūms parodė.Vėliau susigaudėme,kad padarėme didelia klaida.

BRAVO

BRAVO S.Lavrov ["svarbu ---nors ir truputi PRAVERTI duris I iTIESA];Nors as ne pasaulio bamba!... bet shi karta Rusijos politikas S.L. neapvyle !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS