S. Lavrovas: Rusija ir Kinija nekurs karinio aljanso, nederins atsako į Vakarų sankcijas | kl.lt

S. LAVROVAS: RUSIJA IR KINIJA NEKURS KARINIO ALJANSO, NEDERINS ATSAKO Į VAKARŲ SANKCIJAS

Rusija ir Kinija neketina imtis bendro atsako į Vakarų sankcijas, taip pat nemato būtinybės kurti į NATO panašų karinį aljansą, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Kalbant apie atsaką į tai, kas daroma mūsų atžvilgiu, konkrečių intrigų neplanuojame, jų nebus. Nemanau, kad sinchronizuosime mūsų atsakus į sankcijų ekscesus Kinijos ir Rusijos atžvilgiu“, – televizijos „Pervij kanal“ eteryje kalbėjo S. Lavrovas.

Komentuodamas galimybę sudaryti Rusijos ir Kinijos aljansą, ministras priminė, jog viename svarbiame bendrame dokumente „pabrėžiama, kad mūsų santykiai nėra karinis aljansas, nesiekiame šio tikslo“.

„Kaip klasikinio karinio aljanso pavyzdį matome NATO; mums tokio aljanso nereikia“, – pabrėžė rusų diplomatijos vadovas.

Anot jo, NATO priklauso Šaltojo karo laikų sąjungininkams, o Maskva norėtų „galvoti šiuolaikinės eros kategorijomis, besiformuojant daugiapoliškumui“.

„Šia prasme mūsų santykiai su Kinija yra visiškai kitokie nei klasikinio karinio aljanso santykiai. Galbūt jie tam tikra prasme yra net artimesni“, – pareiškė S. Lavrovas.

Ministras pabrėžė, jog Maskvos ir Pekino bendradarbiavimas „tebetvirtėja kokybiškai“. Pasak jo, rusų prezidentas Vladimiras Putinas ir kinų lyderis Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) ketina, minint 20-ųjų geros kaimynystės susitarimo sudarymo metines, pasirašyti dar vieną panašų dokumentą.

„Mūsų strateginis susitarimas bus pratęstas“, – pabrėžė S. Lavrovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Aga

Jo bl.t apie bites pašnekės ir išsiskirstys .

Anonimas

Nebepades arabams jokie aljansai...

Aha

taip ji ir pasakys ką ji kurs ar nekurs:D).Siurprizą gamina..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS