S. Lavrovas: Rusijos ir Baltarusijos sutramdymo politika gali atspindėti ilgalaikę NATO strategiją | kl.lt

S. LAVROVAS: RUSIJOS IR BALTARUSIJOS SUTRAMDYMO POLITIKA GALI ATSPINDĖTI ILGALAIKĘ NATO STRATEGIJĄ

Maskva ir Minskas turi rimtų priežasčių manyti, kad NATO politika sutramdyti Rusiją ir Baltarusiją atspindi ilgalaikę aljanso strategiją. Tai trečiadienį per spaudos konferenciją po Rusijos ir Baltarusijos užsienio reikalų ministerijų kolegijų susitikimo pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Turime rimtą pagrindą manyti, kad besitęsianti vadinamojo mūsų šalių sutramdymo linija, NATO praktiniai veiksmai priartinant karinę infrastruktūrą prie sąjunginės valstybės sienų atspindi ilgalaikę šio karinio-politinio bloko strategiją, – sakė jis. – Turime bendras pozicijas, kurias mūsų prezidentai ne kartą yra išsakę, kaip reaguosime į tokius absoliučiai nedraugiškus ir visus ankstesnius susitarimus pažeidžiančius veiksmus“.

S. Lavrovo teigimu, šalys susitarė tęsti koordinavimą ir jį gilinti tiek Jungtinėse Tautose, tiek KSSO (Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijoje, į ją įeina Armėnija, Baltarusija, Kazachstanas, Kirgizija, Rusija, Tadžikistanas ir Uzbekistanas – ELTA).

„Taip pat ir dėl mūsų bendro požiūrio į nedraugišką veiklą, kurią Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu vykdo tiek Vašingtonas, tiek Briuselis“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

.[.Ligonio snukis su denesija],,,,Nei NATO ,nei Lietuva,Lenkija ,,,neropoja i rusu sandraugos teritorijas atkishe kudikius mirciai[[nes tai ne ju vaikai!] Rusijos mordovas grasina ...taciau ivykus kariniam konfliktui ====niekam nebus -GANA!- nukentes VISI. Taip kad ,senoli, eik pailseti,,,Gana prisigrobe[[prie turtingo Rusijos lovio,] nesigaili savo jaunu kariu,,nes patys spruktu i Alpes kur islaptino rusijos turtus,nelabieji.

Čia

irgi geras snukis!Aukščiausia klasė!

Faktas

Pirmą kartą prisipažįsta, kad NATO tenka tramdyti Kremliaus banditus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS