S. Lavrovas sako pastebėjęs Europos Sąjungos susidomėjimą Eurazijos sąjunga | kl.lt

S. LAVROVAS SAKO PASTEBĖJĘS EUROPOS SĄJUNGOS SUSIDOMĖJIMĄ EURAZIJOS SĄJUNGA

  • 1

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pranešė apie didėjantį Europos Sąjungos (ES) susidomėjimą kontaktais su Eurazijos ekonomine sąjunga (EAES).

„Atkreipėme dėmesį, kad ženklai, kuriuos Eurazijos ekonominė sąjunga siunčia Europos Sąjungai dėl kontaktų tarp šių dviejų struktūrų užmezgimo, Europos Sąjungoje yra priimami su vis didesniu susidomėjimu“, – S. Lavrovas pareiškė spaudos konferencijoje po susitikimo su Baltarusijos kolega Vladimiru Makėjumi.

S.Lavrovas sakė apsikeitęs nuomonėmis su V.Makejumi apie Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Rygoje.

„Laikomės bendros nuomonės, kad būtina išvengti naujų skiriamųjų linijų kūrimo Europoje. Priešingai, mes turėtumėme ištrinti esamas skiriančias linijas“, – sakė Rusijos ministras.

„Mes taip pat bendrai laikomės nuomonės, kad stabilumo ir viso Europos kontinento klestėjimo labui svarbu pradėti nuoširdų ir ne itin formalizuotą dialogą apie vieningos ekonominės ir humanitarinės erdvės nuo Lisabonos iki Vladivostoko formavimą“, – pridūrė jis.

Baltarusijos diplomatijos vadovas V.Makėjus pirmadienį pareiškė, kad Baltarusija pasisako prieš jos Europos partnerių iniciatyvą padaryti Rytų partnerystės programą konfrontacine.

„Baltarusija visuomet priešinosi ir nuosekliai priešinsis bet kokiems mėginimams suteikti konfrontacinį pobūdį tai mūsų partnerių Europoje iniciatyvai“, – sakė V.Makėjus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Arvys

Juokdariai...koks gali buti demesys lavonui?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS