S. Sapegos mama sulaukė jos laiško: nekaltinkite Ramano, jis rūpinosi manimi, kaip tik galėjo | kl.lt

S. SAPEGOS MAMA SULAUKĖ JOS LAIŠKO: NEKALTINKITE RAMANO, JIS RŪPINOSI MANIMI, KAIP TIK GALĖJO

  • 4

Minske sulaikytos rusės Sofijos Sapegos motina iš KGB kardomojo kalinimo centro gavo pirmuosius dukros laiškus. Laiškai parašyti birželio 1 ir 3 dienomis. S. Sapega prašo nekaltinti Ramano Pratasevičiaus dėl to, kas įvyko, informuojama socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje „bbcrussian“.

„Šiandien yra trečia diena, ta diena, kai ryte turėjau apginti magistro darbą, o vakare eiti su Roma į restoraną, gerti šampaną, valgyti makaronus, sutikti vasarą, bučiuotis ir mylėti. Tačiau viskas pasisuko kiek kitaip. Užtat ryte pusryčiavau koše, sportavau ir vakare gėriau arbatą su sausainiais. Viena. Nebuvo jokios apsaugos, nebuvo Romos, restorano ir šalto šampano. Nebuvo šventės ir meilės. Bet buvo arbata. Labai sunku apie tai galvoti, bet panašu, kad gyvenime nutiks daug dalykų, ir aš tai praleisiu“, – laiške artimiesiems rašo S. Sapega.

Naktį prieš skrydį iš Atėnų Roma sapnavo, kad leidomės Minske. Jis sakydavo, kad sapnuoja pranašiškus sapnus.

Merginos teigimu, prieš skrydį R. Pratasevičius susapnavo pranašišką sapną. „Niekada netikėjau pranašiškais sapnais ir pan. Bet naktį prieš skrydį iš Atėnų Roma sapnavo, kad leidomės Minske. Jis sakydavo, kad sapnuoja pranašiškus sapnus. Gaila tik, kad tai buvo vienas iš jų. Prašau nekaltinti Romos dėl to. Jis saugojo ir rūpinosi manimi, kaip tik galėjo. Tai galima pavadinti meile. Toliau viskas nesivystys lengvai, bet tikiuosi, kad šis kelias bus einamas oriai. Kalbant apie mane, aš laikausi, daug skaitau, nuolat skaitau. Ką tik baigiau skaityti I. Šamjakino „Nerimaujančią laimę“. 600 puslapių per tris dienas. Aš ryte darau šimtą pritūpimų, pirmiausia presas ir pan. Rašau dienoraštį. Dabar pagaliau turiu pakankamai laiko tokiems dalykams. Aš galiu su tuo susidorot“, – rašoma laiške.

„Instagram“ nuotr.

S. Sapega buvo sulaikyta gegužės 23 dieną kartu su savo vaikinu, buvusiu „Nexta Telegram“ kanalo vyriausiuoju redaktoriumi R. Pratasevičiumi. „Ryanair“ skrydis, kuriuo jie grįžo iš Atėnų į Vilnių, buvo nusileidęs Minske dėl pranešimų apie minas. Po lėktuvo avarinio nusileidimo Minske informacija apie bombą nebuvo patvirtinta.

Pasak BBC šaltinio, susipažinusio su bylos medžiaga, S. Sapiega įtariama pagal tris Baltarusijos baudžiamojo kodekso straipsnius – viešosios netvarkos ir riaušių organizavimą, taip pat socialinio priešiškumo kurstymą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

manau

Rūpestingas jaunuolis buvo užsiverbavęs į privatų samdinių batalioną, ką ten išdarinėjo subtiliai nutyli, bet ne veltui Broileris klykė, kad jam gresia aukščiausia bausmė.

trr

makaronu lageri atsivalgysi bet be sampano

...

Pradzioj valstybe isdave dirbdamas jankiams, dabar ir savus isdave.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS