Sakartvelo valdančioji partija palaiko prorusiško politiko kandidatūrą į premjerus | kl.lt

SAKARTVELO VALDANČIOJI PARTIJA PALAIKO PRORUSIŠKO POLITIKO KANDIDATŪRĄ Į PREMJERUS

  • 9

Sakartvelo valdančiosios partijos lyderis Iraklis Kobachidzė, pasižymintis antivakarietiška retorika, greičiausiai taps naujuoju šios Kaukazo šalies ministru pirmininku.

Partijos „Sakartvelo svajonė“ nariai suvažiavime sostinėje Tbilisyje ketvirtadienį vienbalsiai nubalsavo už tai, kad I. Kobachidzė taptų ministru pirmininku, nors šalis jau seniai siekia įstoti į NATO ir Europos Sąjungą.

Tikėtina, kad jo kandidatūra sukels susirūpinimą Vakaruose dėl I. Kobachidzės teiginių, kad Europos šalys ir Jungtinės Valstijos bando įtraukti Sakartvelą į Rusijos ir Ukrainos karą.

45-mečio politiko iškilimas sustiprino įtarimus, kad „Sakartvelo svajonė“ perorientuoja Juodosios jūros valstybę Rusijos link.

„Iraklis Kobachidzė turi suvažiavimo mandatą kaip kandidatas į ministro pirmininko postą“, – sakė pirmadienį atsistatydinęs premjeras Iraklis Garibašvilis.

Vyriausybė pertvarkoma praėjus mėnesiui po įtakingo oligarcho Bidzinos Ivanišvilio sugrįžimo.

Manoma, kad B. Ivanišvilis, turtingiausias šalies žmogus, turtus susikrovęs Rusijoje, faktiškai vadovauja Sakarvelui, nors iki pastarojo meto neturėjo jokio oficialaus politinio vaidmens.

Gruodį jis užėmė valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ garbės pirmininko postą, o analitikai sako, kad jo sugrįžimas pranašauja artėjančius politinius pokyčius.

Oligarchų galios apribojimas buvo vienas iš kelių reikalavimų, kuriuos iškėlė Europos Sąjunga, kad Sakartvelas galėtų siekti pažangos Europos integracijos kelyje.

Spalį Sakartvele vyks parlamento rinkimai, o prie „Sakartvelo svajonės“ vairo vietoje I. Kobachidzės stos kadenciją baigiantis premjeras I. Garibašvilis. Jis pažadėjo vesti partiją į „įtikinamą pergalę“.

45 metų I. Kobachidzė, konstitucinės teisės specialistas, 2016–2019 metais ėjo parlamento pirmininko pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

>>>labai gerai

Sakai, ruskiams laižyt šiknas respektabiliau, jemelia suknistas?

Kas

tas šūdarvelas,žemėlapyje jo nėra, gal pas čiukčias, o gal marse ???

Taigi

kažkoks vaikėzas, nesubrendėlis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS