Sąmyšį Izraelyje sukėlė žurnalistės perskaitytas premjero pareiškimas | kl.lt

SĄMYŠĮ IZRAELYJE SUKĖLĖ ŽURNALISTĖS PERSKAITYTAS PREMJERO PAREIŠKIMAS

  • 0

Viena Izraelio žurnalistė antradienį sukėlė sąmyšį, kai šešias minutes tiesioginiame televizijos eteryje skaitė pareiškimą, gautą iš premjero Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahu), pareiškusio pasipiktinimą reporterei dėl vieno tiriamojo reportažo.

Ilana Dayan (Ilana Dajan) pirmadienio vakarą parodė savo kurtą reportažą apie premjero biuro valdymą per privačią Izraelio televiziją „Channel 2“.

Kuriant reportažą ir siekiant gauti atsakymą į mestus kaltinimus, B. Netanyahu biurui buvo išsiųsti 32 klausimai.

Reportaže teigiama, kad vienas kandidatas į žvalgybos agentūros „Mossad“ vadovus negavo darbo, nes, užuot prisiekęs savo asmeninę ištikimybę premjerui, pareiškė esąs ištikimas šaliai.

Jame taip pat buvo įvairių kaltinimų, susijusių su premjero žmona Sara, įskaitant pareiškimus, kad ji naudojo savo įtaką, skiriant aukšto rango pareigūnus.

I. Dayan, kuri yra gerai žinoma ir gerbiama Izraelio žurnalistė, beveik šešias minutes skaitė visą B. Netanyahu pareiškimą dėl jos parengto reportažo.

„Bus įdomu pažiūrėti, ar Ilana Dayan, save pristatanti kaip žodžio laisvės pavyzdį, pristatys mūsų atsakymą be cenzūros“, – sakoma pranešime iš premjero biuro.

Jame buvo daugybė asmeninių ir profesinių įžeidimų I. Dayan. Žurnalistė kaltinama tuo, kad neva priklauso „ekstremaliems kairiesiems“ ir neturi „nė lašo profesinio principingumo“.

Pareiškime taip pat sakoma, kad žurnalistė vadovavo kampanijai, siekiančiai „nuversti dešiniojo sparno vyriausybę“.

Premjero atsiųstame pranešime taip pat buvo sakoma, kad I. Dayan tiriamasis reportažas yra „iškreiptų paskalų ir pikto melo perdirbinys“.

I. Dayan antradienį sakė, kad nuspręsta perskaityti visą pranešimą, „nes jis iliustruoja viską, ką rodo istorija apie premjero biuro valdymą“.

B. Netanyahu „nėra mano priešas, ir aš nesu jo priešė“, sakė ji per kariuomenės radiją, pranešė laikraštis „Haaretz“.

Be to, I. Dayan reportaže buvo teigiama, kad B. Netanyahu į susitikimą su JAV prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama) Baltuosiuose rūmuose atvyko nepasiruošęs, nes jis neva turėjęs viso skrydžio metu kalbėtis su savo žmona.

Jame taip pat buvo sakoma, kad jo vizitas į Vokietiją buvo atšauktas Saros Netanyahu prašymu.

Buvęs premjeras Ehudas Barakas iš opozicinės Darbo partijos „Twitter“ rašė, kad B. Netanyahu „visiškai prarado protą“.

B. Netanyahu partija „Likud“ antradienį savo pozicijos nepateikė.

GALERIJA

  • Benjaminas Netanyahu
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS