A. Lukašenka – per susitikimą su V. Putinu: „Wagner“ prašo leidimo vykti į Lenkiją | kl.lt

A. LUKAŠENKA – PER SUSITIKIMĄ SU V. PUTINU: „WAGNER“ PRAŠO LEIDIMO VYKTI Į LENKIJĄ

  • 47

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Sankt Peterburge susitiko su savo artimiausiu sąjungininku, Baltarusijos autokratiniu vadovu Aliaksandru Lukašenka.

Tai pirmas jų susitikimas po to, kai pastarasis padėjo tarpininkauti sudarant susitarimą, kuriuo praėjusį mėnesį buvo nutrauktas privačios karinės bendrovės „Wagner“ kovotojų maištas Rusijoje.

A. Lukašenkos spaudos tarnybos sekmadienį paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip abu ilgamečiai savo šalių lyderiai prieš numatytas derybas kartu atvyksta į Sankt Peterburgo Konstantinovskio rūmus.

V. Putinas sekmadienį sakė, kad derybos truks dvi dienas.

„Pakeičiau kai kuriuos savo planus, – pasak naujienų agentūros TASS, teigė jis. – (Deryboms) skirsime pusantros, dvi dienas.“

V. Putinas teigia, kad Ukrainos kontrpuolimas nepavyko

V. Putinas savo kolegai Baltarusijoje sekmadienį pareiškė, kad šiuo metu vykstantis Ukrainos kontrpuolimas, kuriuo siekiama išstumti Rusijos pajėgas iš okupuotų ukrainiečių žemių, žlugo, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Pasak naujienų agentūros TASS, A. Lukašenka pareiškė, kad jokio kontrpuolimo nėra, o V. Putinas jį pertraukė, teigdamas, kad kontrpuolimas yra, bet jis nepavyko.

Jie prašo vykti į Vakarus, prašo manęs leidimo... vykti į Varšuvą, į Žešuvą.

Prašosi į Lenkiją

Baltarusijos autokratinis lyderis sekmadienį pareiškė, kad laiko Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ samdinius šalies centrinėje dalyje ir kad Minskas kontroliuoja situaciją.

„Jie prašo vykti į Vakarus, prašo manęs leidimo... vykti į Varšuvą, į Žešuvą, – pasakė A. Lukašenka Rusijos prezidentui, kuris nusišypsojo. – Bet, žinoma, aš juos laikau centrinėje Baltarusijoje, kaip ir susitarėme.“

„Mes kontroliuojame tai, kas vyksta (su „Wagner“), – sakė jis ir pridūrė: „Jie yra prastos nuotaikos.“

GALERIJA

  • A. Lukašenka – per susitikimą su V. Putinu: „Wagner“ prašo leidimo vykti į Lenkiją
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Kęstas

Lietuvos valdžia, nieko kito nedaranti, tik pilanti pamazgas ant Rusijos, yra naivūs neišmanėliai, kuriuos išrinkdami, išstatome pasaulio pajuokai visą lietuvių tautą. "Daugelis lietuvių įsitikinę, kad jie geriau supranta ir numato Rusijos elgesį negu Vakarų demokratijos, tarp jų ir JAV. Kuo grindžiamas šis įsitikinimas? Duomenimis grįstomis išvadomis, išankstinėmis nuostatomis ar senovės romėnų pranašysčių iš paukščių skrydžių ar aukojamų gyvulių vidaus organų, ypač kepenų, detalių tyrimų šių dienų atitikmeniu?" (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Du šudasnukiai netrukus pradės pūti

ALGIRDAS.

Lai pabando , gautų liaudiškai-''kaip švedai prie Poltavos''
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS