Šiaurės Korėja išbandė balistines raketas: tai – naujo tipo ginklai | kl.lt

ŠIAURĖS KORĖJA IŠBANDĖ BALISTINES RAKETAS: TAI – NAUJO TIPO GINKLAI

Pchenjano praeitą šeštadienį išbandytos mažo nuotolio balistinės raketos yra naujo tipo ginklai, po antradienį surengto Japonijos vyriausybės posėdžio pareiškė šalies gynybos ministras Takeshi Iwaya (Takešis Ivaja).

„Manome, kad raketos buvo naujo modelio. Tokią išvadą padarėme palyginę jas su anksčiau (Šiaurės Korėjos) leistų raketų tipais“, – visuomeninis transliuotojas NHK citavo T. Iwayos pasisakymą per spaudos konferenciją.

Ministras pridūrė, kad Šiaurės Korėja galimai mėgina pasigaminti raketų, pajėgų įveikti potencialių priešininkų priešraketinės gynybos sistemas.

„Kuriamos raketos, galinčios skrieti mažesniame nei įprasta aukštyje ir sudėtingomis trajektorijomis – ar nėra siekiama tikslo įgyti ginklų, pajėgių prasiveržti pro priešraketinę gynybą?“ – kalbėjo jis.

„Planuojame stiprinti savo oro erdvės gynybą, kad galėtume reaguoti į įvairias grėsmes“, – pridūrė ministras.

Šeštadienį buvo pranešta, kad Šiaurės Korėja paleido dvi mažo nuotolio balistines raketas. Pietų Korėjos kariškiai apskaičiavo, kad jos nuskriejo apie 380 km ir buvo pakilusios į 97 km aukštį.

Sekmadienį Pchenjanas paskelbė sėkmingai išbandęs naują „superdidelio kalibro“ raketų salvinės ugnies sistemą, bet išsamesnių detalių nepateikė. Valstybinės Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) pranešime sakoma, kad šį paleidimą stebėjo šalies lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas).

Tačiau JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) šių pranešimų nesureikšmino ir pareiškė, kad jo santykiai su Kim Jong Unu išlieka geri.

„Jam patinka bandyti raketas“, – teigė D. Trumpas.

Jis pridūrė, kad jokie JAV ir Šiaurės Korėjos susitarimai nenumato apribojimų mažo nuotolio raketų bandymams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS