Šiaurės Korėja: Vašingtonas apsėstas sankcijų | kl.lt

ŠIAURĖS KORĖJA: VAŠINGTONAS APSĖSTAS SANKCIJŲ

  • 0

Pchenjanas trečiadienį skundėsi Jungtinių Valstijų laišku, kuriuo šalys raginamos išsiųsti atgal Šiaurės Korėjos darbininkus, išsiuntinėtu JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) kviečiant Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong Uną (Kim Čen Uną) susitikti.

Šiaurės Korėjos misija Jungtinėse Tautose sakė, jog laiškas, išsiuntinėtas visoms JT valstybėms narėms, parodo, kad Jungtinės Valstijos yra „praktiškai vis labiau ir labiau apsėstos priešiškų veiksmų“ prieš Šiaurės Korėją, nors ji siekia dialogo.

Pasak misijos, JAV, Didžiosios Britanijos, Prancūzijos ir Vokietijos laiškas buvo išsiuntinėtas birželio 29-ąją – tą pačią dieną, kai D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad norėtų pasisveikinti su Kim Jong Unu Korėjos pusiasalį dalijančioje Demilitarizuotojoje zonoje (DMZ).

Sekmadienį abu lyderiai susitiko DMZ ir paspaudė vienas kitam ranką virš Šiaurės ir Pietų Korėją skiriančių betoninių blokų, o tada D. Trumpas įžengė kelis žingsnius į Šiaurės Korėjos teritoriją, tapdamas pirmuoju tai padariusiu pareigas einančiu JAV prezidentu.

Po susitikimo JAV lyderis sakė, kad jie su Kim Jong Unu susitarė pradėti darbinio lygio derybas dėl denuklearizacijos sutarties.

Minėtas JAV ir dar trijų valstybių laiškas iš tikrųjų buvo išsiuntinėtas birželio 27 dieną, jame visos šalys raginamos taikyti sankcijų nuostatas, pagal kurias iki šių metų pabaigos turi būti sugrąžinti visi Šiaurės Korėjos darbininkai.

JT ekspertai yra apskaičiavę, kad kasmet dirbti į užsienį išsiunčiama dešimtys tūkstančių Šiaurės Korėjos darbininkų, daugiausia į Kiniją ir Rusiją, kur jie vergiškomis sąlygomis uždirba Pchenjanui tvirtos valiutos.

„Netrokštame sankcijų panaikinimo“, – trečiadienį sakė Šiaurės Korėjos misija JT ir pridūrė, jog „gana absurdiška“ Jungtinėms Valstijoms sankcijas laikyti „panacėja nuo visų problemų“.

JT sankcijų rezoliucijose draudžiami bet kokie nauji kontraktai su Šiaurės Korėjos darbuotojais ir nurodoma, kad visos šalys, kuriose jau dirba darbininkų iš Šiaurės Korėjos, iki šių metų pabaigos visus juos turi išsiųsti namo.

JT Saugumo Taryba virtinę sankcijų paskelbė reaguodama į Šiaurės Korėjos branduolinius ir balistinių raketų bandymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS