Šiaurės Korėjos ambasadorius: Japonijos premjeras Sh. Abe – „idiotas ir niekšas“ | kl.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS AMBASADORIUS: JAPONIJOS PREMJERAS SH. ABE – „IDIOTAS IR NIEKŠAS“

Japonijos premjeras Shinzo Abe yra „idiotas ir niekšas“, kuris neturėtų nė svajoti apie atvykimą į Pchenjaną, pareiškė Šiaurės Korėjos ambasadorius Japonijos reikalams Song Il Ho, kurį cituoja valstybinės šalies naujienų agentūra KCNA.

Sh. Abe Pchenjano nemalonę užsitraukė pasmerkęs Šiaurės Korėjos spalio 31 d. įvykdytą vadinamojo „superdidelio daugelio raketų paleidimo įrenginio“ bandymą. Japonijos teigimu, tai buvo tiesiog balistinės raketos bandymas, kuris pažeidžia Jungtinių Tautų (JT) sankcijas.

Bandymą pasmerkęs Sh. Abe taip pat pabrėžė esantis pasiruošęs susitikti su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu „be išankstinių sąlygų“. Susitikime Sh. Abe tikisi išspręsti Šiaurės Korėjoje pagrobtų japonų paleidimo klausimą, remdamasi Japonijos vyriausybe, pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

„Sh. Abe yra idiotas ir niekšas, nes jis kelia tokį šurmulį, lyg atominė bomba būtų numesta ant Japonijos, ir kabinėjasi prie KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, Šiaurės Korėjos) superdidelio daugelio raketų paleidimo įrenginio bandymo“, – paskelbė KCNA, remdamasi ambasadoriaus Song Il Ho pranešimu.

„Tegu Sh. Abe nesvajoja kada nors atvykti į Pchenjaną, kai taip įžeidė teisėtas KLDR savigynos priemones“, – pareiškė ambasadorius.

2002 m. Šiaurės Korėja pripažino, kad nuo XX a. 7 deš. iki 9 deš. šalies saugumo agentai pagrobė trylika japonų. Savo ruožtu Japonija tvirtina, kad buvo pagrobta net septyniolika jos piliečių, iš kurių penki jau buvo sugrąžinti.

Šiaurės Korėja tvirtina, kad iš likusių dvylikos japonų aštuoni jau yra mirę, o kiti keturi esą niekada neatvyko į šalį.

Iki šiol Sh. Abe ir Kim Jong Unas nėra susitikę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS