Šiaurės Korėjos lyderis baigė šešių dienų vizitą Rusijoje | kl.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIS BAIGĖ ŠEŠIŲ DIENŲ VIZITĄ RUSIJOJE

  • 0

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) sekmadienį baigė šešias dienas trukusį vizitą Rusijoje ir iš šalies išvyko nuosavu šarvuotu traukiniu, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Šio vizito metu daugiausiai dėmesio buvo skiriama kariniams klausimams.

Pirmasis oficialus Kim Jong Unas vizitas į užsienį po COVID-19 pandemijos sukėlė Vakarų baimę, kad Maskva ir Pchenjanas nesilaikys sankcijų ir sudarys susitarimą dėl ginkluotės.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Ria Novosti“ paskelbė Kim Jong Uno išvykimo iš šalies vaizdo įrašą, nurodydama, kad atsisveikinimo ceremonija vyko stotyje „Artiom-Primorskij-1“.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Šiaurės Korėjos lyderis iš traukinio mojuoja gamtos išteklių ministro Aleksandro Kozlovo vadovaujamai Rusijos delegacijai, o traukinys išvyksta skambant rusiškam maršui.

Anksčiau sekmadienį rusų valstybinė naujienų agentūrai TASS pranešė, kad Kim Jong Unas iš Primorės regiono gubernatoriaus Olego Kožemiako dovanų gavo penkis sprogstamuosius bepiločius orlaivius, žvalgybinį droną ir neperšaunamą liemenę.

TASS nurodė, kad Šiaurės Korėjos lyderis dovanų gavo penkis dronus kamikadzes ir vertikalaus kilimo žvalgybinį droną „Geran-25“.

Anot agentūros, O. Kožemiakas taip pat pasiūlė Kim Jong Unui neperšaunamos apsaugos rinkinį ir specialius drabužius, kurių neįmanoma aptikti termovizoriumi.

Šeštadienį Vladivostoke jis susitiko su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu ir apžiūrėjo modernius ginklus, įskaitant hipergarsinių raketų sistemą.

Tačiau antradienį prasidėjusi ir tebesitęsianti Kim Jong Uno kelionė po Rusijos Tolimųjų Rytų regioną turi labai aiškų karinį pobūdį, įskaitant jo palydą, kurioje dominuoja kariškiai, apsikeitimą šautuvais – kaip dovanomis – su rusų prezidentu Vladimiru Putinu ir apsilankymą naikintuvų gamykloje Komsomolske prie Amūro.

Manoma, kad Maskva nori pirkti iš Šiaurės Korėjos šaudmenų savo karui Ukrainoje, o Pchenjanas – Rusijos pagalbos savo raketų programai.

Kremlius yra sakęs, kad jokie susitarimai nebuvo ir nebus pasirašyti.

Vladivostoke Kim Jong Unas aplankė Tolimųjų Rytų federalinį universitetą, jūrų biologijos laboratorijas.

Aukštosiose mokyklose Rusijos Tolimuosiuose Rytuose priimami mokytis studentai iš Šiaurės Korėjos.

Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA) teigė, kad šalies vadovo vizitas į Rusiją buvo labai nuoširdus ir rodo naują Maskvos ir Pchenjano draugystės, solidarumo ir bendradarbiavimo erą.

Gairės: Kim Jong Unas, vizitas Rusijoje, karas Ukrainoje, Šiaurės Korėja
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS