Šiaurės Korėjos lyderis palinkėjo pasveikti koronavirusu užsikrėtusiam D. Trumpui | kl.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS LYDERIS PALINKĖJO PASVEIKTI KORONAVIRUSU UŽSIKRĖTUSIAM D. TRUMPUI

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) pasiuntė žinutę JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) ir palinkėjo jam greitai pasveikti nuo koronavirusinės infekcijos, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

„Jis išreiškė užuojautą prezidentui ir pirmajai šalies poniai“, – sakoma valstybinės Korėjos centrinės naujienų agentūros (KCNA) pranešime.

„Jis nuoširdžiai viliasi, kad jie pasveiks kiek įmanoma anksčiau. Jis tikisi, kad jie neabejotinai tai įveiks. Jis siunčia jiems šiltus linkėjimus“, – pridūrė agentūra.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ savo ruožtu pažymėjo, kad Kim Jong Unas pirmąkart išreiškė linkėjimus pasveikti kuriam nors naujuoju koronavirusu užsikrėtusiam pasaulio lyderiui.

D. Trumpas anksti penktadienį pranešė, kad jam testu buvo nustatyta koronavirusinė infekcija COVID-19. Vėliau tą pačią dieną jis buvo išskraidintas sraigtasparniu į vieną karinę ligoninę, kur bus toliau stebimas ir gydomas.

D. Trumpas ir Kim Jong Unas nuo 2018 metų birželio buvo triskart susitikę, nors dabartinio JAV vadovo kadencijos pradžioje Vašingtono santykiai su Pchenjanu buvo itin įtempti.

Vis dėlto per derybas dėl Pchenjano denuklearizacijos nebuvo pasiekta nieko konkretaus. Šis procesas yra jau kelis mėnesius įstrigęs.

JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo (Maikas Pompeo) rugsėjo viduryje sakė, kad derybos vyksta užkulisiuose.

D. Trumpas savo glaudžius ryšius su Kim Jong Unu nuolat pateikdavo kaip vieną iš savo užsienio politikos laimėjimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS