Šiaurės Korėjos planuojamame parade lankysis aukščiausio rango rusų ir kinų pareigūnai | kl.lt

ŠIAURĖS KORĖJOS PLANUOJAMAME PARADE LANKYSIS AUKŠČIAUSIO RANGO RUSŲ IR KINŲ PAREIGŪNAI

  • 0

Šiaurės Korėja šią savaitę priims Rusijos gynybos ministrą ir aukšto lygio Kinijos delegaciją, atvykstančią į Pchenjaną švęsti Korėjos karo paliaubų metinių, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pchenjanas 70-ąsias paliaubų pasirašymo metines, Šiaurės Korėjoje vadinamas Pergalės diena, minės iškilmingai ir tai esą įeis į istoriją.

Susitarimas dėl paliaubų pasirašytas 1953 metų liepos 27 dieną.

Palydovinės nuotraukos rodo, kad Šiaurės Korėja ruošiasi didelio masto kariniam paradui, tradiciškai skirtam metinėms paminėti. Tačiau šiemet pirmą kartą nuo pandemijos pradžios parade lankysis svečiai iš Kinijos ir Rusijos, o tai rodo, kad sienos kontrolė bus vykdoma lanksčiau.

Šiaurės Korėja, siekdama apsisaugoti nuo COVID-19, nuo 2020 metų pradžios taikė griežtą koronaviruso blokadą, dėl kurios į šalį negalėjo atvykti net jos pačios piliečiai.

„Gynybos ministro Sergejaus Šoigu vadovaujama Rusijos Federacijos karinė delegacija apsilankys Korėjos Liaudies Demokratinėje Respublikoje (KLDR) su sveikinimo vizitu“, – pranešė Korėjos centrinė naujienų agentūra, praėjus dienai po to, kai patvirtino, kad Kinijos delegacija taip pat dalyvaus ketvirtadienio renginyje.

Vėliau antradienį S. Šoigu iš tikrųjų atvyko į Pchenjaną ir oro uoste jį pasitiko Šiaurės Korėjos kolega Kang Sun Namas, pranešė Gynybos ministerija Maskvoje.

Rusija, istorinė Pchenjano sąjungininkė, yra viena iš nedaugelio šalių, palaikančių draugiškus santykius su Šiaurės Korėja.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) tvirtai rėmė Maskvos invaziją į Ukrainą.

Vašingtonui didelį nerimą kelia galimas Šiaurės Korėjos raketų tiekimas Rusijai.

„Šis vizitas prisidės prie Rusijos ir Šiaurės Korėjos karinių ryšių stiprinimo ir bus svarbus žingsnis plėtojant abiejų šalių bendradarbiavimą“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Anksčiau patvirtinta, kad ketvirtadienį vyksiančiame renginyje taip pat dalyvaus Kinijos delegacija, vadovaujama Politinio biuro nario Li Hongzhongo (Li Hongdžongo).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS