Šiaurės šalys paskelbė susitarimą dėl migrantų repatriacijos spartinimo | kl.lt

ŠIAURĖS ŠALYS PASKELBĖ SUSITARIMĄ DĖL MIGRANTŲ REPATRIACIJOS SPARTINIMO

Šiaurės šalių migracijos ir teisingumo ministrai antradienį paskelbė apie susitarimą, kuriuo siekiama sustiprinti pastangas sugrąžinti migrantus į savo kilmės šalis ir deportuoti nelegaliai gyvenančius asmenis į trečiąsias šalis.

Danija yra griežtesnio požiūrio į migrantus Šiaurės šalyse iniciatorė ir stiprina iniciatyvas, kuriomis siekiama atgrasyti nuo imigracijos ir sudaryti kliūtis Danijos pilietybės įgijimui.

Antradienį susitarimas buvo pasiektas po dvi dienas trukusio Švedijos, Suomijos, Norvegijos, Islandijos ir Danijos ministrų susitikimo Kopenhagoje.

Pirmoji iš trijų sutartų iniciatyvų – stiprinti už deportaciją atsakingų migracijos atašė bendradarbiavimą.

Antroji priemonė – bendradarbiavimas rengiant bendrus skrydžius iš „Šiaurės šalių į trečiąją šalį, kad asmenys, neturintys leidimo gyventi keliose Šiaurės šalyse, galėtų išvykti iš vienos Šiaurės šalies į trečiąją šalį“, sakoma pranešime ir priduriama, kad tai bus daroma bendradarbiaujant su ES sienų stebėjimo agentūra „Frontex“.

Trečia, bus stengiamasi didinti paramą „Šiaurės Afrikoje įstrigusiems neteisėtiems migrantams“, įskaitant „pagalbą savanoriškai grįžti į savo šalis“.

Pastaraisiais metais daugelyje Šiaurės regiono šalių migracijos politika buvo sugriežtinta.

Danijos imigracijos ir integracijos ministras Kaare Dybvad Bekas sakė, kad šalys turi „bendrą interesą užtikrinti, kad užsieniečiai, neturintys leidimo gyventi, būtų išsiųsti namo“.

„Turime neleisti jiems keliauti po mūsų šalis ir pasprukti iš valdžios institucijų akiračio“, – sakė jis.

Danijos ministrė pirmininkė socialdemokratė Mette Frederiksen nuo pat atėjimo į valdžią 2019 metais pasisako už „nulinio pabėgėlių skaičiaus“ tikslą.

Danija taip pat buvo pirmoji šalis Europoje, kuri 2020 metais panaikino leidimus gyventi Sirijos pabėgėliams iš Damasko regiono, motyvuodama tuo, kad padėtis ten yra pakankamai saugi.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jonas

Savo šalyje jie turi dirbti nuo ryto iki vakaro už menkus pinigus.Sužino kad yra Europa kur duoda pinigus maitina aprengia už dyką.Pirmyn į rojų.Kvaili europiečiai viskuo tiki priims.

Atsikandot welcome refugees?

Nabašnykai pabudo persti...

Pagaliau

Susiprato, nes jau baisu. Kodėl vietiniai gyventojai turi išlaikyti visokio plauko atvykėlius. Jau grėsmė saugumui pakankamai didelio laipsnio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS