Skrydžių bendrovė „Eurowings“ priversta raudonuoti dėl uždaryto Sardinijos oro uosto | kl.lt

SKRYDŽIŲ BENDROVĖ „EUROWINGS“ PRIVERSTA RAUDONUOTI DĖL UŽDARYTO SARDINIJOS ORO UOSTO

Reisas, turėjęs tapti vilties suteikiančiu verslo atsigavimo po koronaviruso krizės ženklu, virto visišku fiasko, kai Vokietijos pigių skrydžių oro bendrovės „Eurowings“ lėktuvas buvo priverstas grįžti, nepasiekęs Sardinijos salos. 

Pirmuoju šios vasaros reisu iš Diuseldorfo į Olbijos miestą šioje Viduržemio jūros saloje skridęs lėktuvas buvo priverstas grįžti, kai jam „artėjant prie paskirties oro uosto skrydžių valdymo kontrolė pranešė, kad nusileisti neįmanoma“, pirmadienį sakė „Eurowings“ atstovė naujienų agentūrai AFP. 

Skrydžius stebinčioje interneto svetainėje „Flightradar24“ galima rasti lėktuvo „Airbus A 320“ šeštadienio skrydžio įrašą, iš kurio matyti, kad prie oro uosto priartėjęs lėktuvas nusileido tik iki 1,7 km aukščio.

Keletą ratų virš Sardinijos salos apsukęs lėktuvas galiausiai po dviejų valandų sugrįžo atgal į Vokietiją.

Visi Italijos oro uostai, išskyrus kelis transporto mazgus Romoje ir Florencijoje, yra uždaryti mažiausiai iki birželio 3 dienos.

„Tuo metu mes išsiaiškinome, kad renkant skrydžiui reikalingą informaciją įvyko nesusipratimas“, – nurodė atstovė.

Skrydžių bendrovės „Lufthansa“ dukterinės įmonės atstovė spaudai nurodė, kad „padėtis daugelyje Europos oro uostų yra labai dinamiška“, oro uostų „veikimo ir uždarymo laikai dažnai keičiami paskutinę minutę, suvaržymai atvykstantiems keičiasi kasdien“.

Tačiau galima sakyti, kad ekonominėms oro linijoms dar visai pasisekė. Perregistruojant neįvykusio skrydžio į Sardiniją keleivius į kitus skrydžius, kaip to reikalauja taisyklės, paaiškėjo, kad lėktuve jų buvo tik du.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS