Slidinėti į Austriją – su stiprinamąja vakcinos doze | kl.lt

SLIDINĖTI Į AUSTRIJĄ – SU STIPRINAMĄJA VAKCINOS DOZE

  • 0

Nuo šiol norintys slidinėti Austrijoje turės įrodyti, kad pasiskiepijo stiprinamąja vakcinos doze, kitaip prieš patenkant į šalį reikės pasidaryti COVID-19 testą. Austrijos slidinėjimo kurortuose žiemos sezonas įsibėgėjo, tačiau atsiranda ir tokių viešbučių, kurie svečius vilioja pažadais, kad skiepų paso netikrins, praneša LNK.

Įspūdingo grožio Alpės Austrijoje kviečia visus, pasiilgusius žiemos pramogų ir sporto. Slidinėjimo trasos, įsibėgėjus žiemos turizmo sezonui, užpildytos daugiausiai vokiečių turistų. Tačiau norintys pakliūti į Austriją turės įrodyti, kad pasiskiepijo ir stiprinamąja vakcinos doze. Kitaip teks darytis testą arba įrodyti, kad esate persirgę koronavirusu.

Turistai pasakoja, kad tokios taisyklės jiems nublanksta prieš galimybę pagaliau įkvėpti gaivaus Alpių oro ir paslidinėti. Tačiau barai kurortuose lieka uždaryti. O turizmas nėra visiškai atsigavęs.

Kiti savo verslus gelbėja kviesdami net nepasiskiepijusius. Prabangaus viešbučio savininkas sukilo prieš valdžią – netikrina, ar svečiai paskiepyti. Savininkas to neslepia ir reikalavimų nesilaikymą pavertė savotiška viešųjų ryšių akcija. 

 

 

Toks sukilimas gali vyrui kainuoti viešbučio licenciją, mat kelis kartus Austrijos pareigūnai jau atliko kratas jo versle. Tačiau austras pasirengęs rizikuoti. Panašu, kad ir patys svečiai nusižengimams pernelyg neprieštarauja. 

Viešbučio savininkui gresia ne tik licencijos atėmimas. Už tokią laisvą zoną turės valdžiai sumokėti 3,5 tūkst. eurų baudą.

Austrijos vyriausybė itin griežtai žiūri į skiepijimo politiką. Nuo vasario visiems austrams skiepai taps privalomi. O viešbučio lankytojams, jei jie nepaskiepyti, viešnagė kaip reikiant pabrangs – laukia 1,5 tūkst. eurų bauda. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS