Slovakijoje vyksta antrasis prezidento rinkimų ratas | kl.lt

SLOVAKIJOJE VYKSTA ANTRASIS PREZIDENTO RINKIMŲ RATAS

Slovakijoje šeštadienį vyksta antrasis prezidento rinkimų ratas. Balsavimo teisę šalyje turi 4,3 mln. rinkėjų. Apklausos prognozuoja atkaklią kovą tarp nepartinio buvusio užsienio reikalų ministro Ivano Korčoko  ir kairiųjų pažiūrų parlamento pirmininko Peterio Pellegrinio. Rinkimų punktai šalyje duris atvėrė 7 val. ir veiks iki 22 val.

Tvirtas Ukrainos rėmėjas I. Korčokas rinkimuose dalyvauja kaip nepriklausomas kandidatas, tačiau jį remia opozicinės partijos. P. Pellegrinis yra prorusiško vyriausybės vadovo Roberto Fico sąjungininkas.

Pirmąjį rinkimų ratą prieš dvi savaites aiškiai laimėjo I. Korčokas, surinkęs 42,5 proc. balsų. Už P. Pelllegrinį savo balsą atidavė 37 proc. rinkėjų.

Dabartinė prezidentė Zuzana Čaputova dar vienos kadencijos nesiekė.

Slovakijos prezidentas ratifikuoja tarptautinius susitarimus, skiria aukštus teisėjus, yra ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas ir gali vetuoti parlamento priimtus įstatymus.

Slovakija yra susiskaldžiusi šalis. Pirmiausiai pozicija dėl Rusijos karo Ukrainoje yra viena temų, dėl kurių nesutariama. ES ir NATO narė Slovakija ribojasi su Ukraina. I. Korčokas pasisako už ryžtingą karinę paramą Ukrainai. P. Pellegrinis tuo tarpu įspėja, kad reikia būti atsargiems dėl ginklų tiekimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Sveikiname

Slovakijos prezidentu jau išrinktas PETERIS PELLEGRINI, kuris palaiko gerus santykius su RUSIJOS PREZIDENTU VLADIMIRU PUTINU ir nesiruošia ukrų benderovcų fašistam teikti bet kokia paramą

narkomanui

komlojanciam ant padoriu zmoniu prieplaka zydiskas kiek gavai uz loima?

Rinkėjui

Nustok vartoti narkotikus.Jau pasekmės pas Tamstą tragiškos....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS