Slovakijos prezidentė reikalauja karantino visiems | kl.lt

SLOVAKIJOS PREZIDENTĖ REIKALAUJA KARANTINO VISIEMS

Slovakijos ligoninėms įspėjus dėl gresiančio sveikatos sistemos žlugimo, prezidentė Zuzana Čaputova antradienį pareikalavo nedelsiant skelbti karantiną visiems.

Nors šalies vadovas formaliai neturi galių nurodyti vyriausybei imtis priemonių , tačiau Z. Čaputovos balsas turi didelį svorį, nes ji, anot apklausų, yra populiariausia šalies politikė, smarkiai lenkianti visus kitus.

Ir iš tikrųjų valdančiųjų partijų atstovai žiniasklaidai pareiškė, kad trečiadienį priemonės bus sugriežtintos, tačiau jų kol kas nekonkretizavo.

Z. Čaoutova neįprastai emocionaliai kalbėjo po apsilankymo vienoje ligoninėje Bratislavoje. „Šiuo metu esame blogiausia pasaulio šalis, jei kalbėsime apie naujų infekcijų skaičių, atsižvelgiant į gyventojų skaičių. Ligoninės yra ties savo galimybių riba ir turi riboti gydymą,  išsekęs personalas prašo pagalbos. Tačiau vietoj padėkos už pasiaukojimą jie klausosi grasinimų ir menkinimų“, - sakė prezidentė. Esą atėjo metas pagaliau išgirsti ekspertus.

Visuotinis karantinas ir atsakingiems piliečiams nėra sąžininga, tačiau tai neišvengiama, pabrėžė Z. Čaputova. Susiskaldžiusiai keturių partijų koalicijai Bratislavoje iki šiol nepavyko  susitarti dėl ryžtingų priemonių. Susiskaldžiusi ir opozicija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS