Vašingtone vyks ES ir JAV viršūnių susitikimas | kl.lt

VAŠINGTONE VYKS ES IR JAV VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMAS

  • 3

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) spalio 20 dieną Vašingtone priims Europos Sąjungos vadovus Charles'į Michelį (Šarlį Mišelį) ir Ursulą von der Leyen (Urzulą fon der Lajen), trečiadienį pranešė aukšto rango Europos pareigūnas.

Ankstesnis ES ir JAV viršūnių susitikimas įvyko Briuselyje 2021 metų birželį, nors J. Bidenas buvo 27 ES valstybių narių vadovų svečias praėjusių metų kovą vykusiame Europos Vadovų Tarybos susitikime.

Kito susitikimo tikslas bus sustiprinti transatlantinę partnerystę, kad būtų galima geriau kovoti su tokiomis krizėmis kaip klimato kaita ir kartu subalansuoti pasaulio ekonomiką.

Vašingtonas ir Briuselis sutaria daugeliu klausimų ir tikimasi, kad Rusijos invazijos į Ukrainą akivaizdoje jie pasiųs tvirtą vienybės signalą.

Tačiau abi šalys vis dar neranda bendros kalbos dėl J. Bideno pirmtako Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) įvestų tarifų plienui ir aliuminiui iš Europos.

Šių tarifų taikymas buvo sustabdytas, tačiau jie gali vėl įsigalioti kito mėnesio pabaigoje, jei abi šalys nesusitars dėl ilgalaikio nesutarimų sprendimo.

Su anonimiškumo sąlyga žurnalistus informavęs Europos pareigūnas sakė, kad diskusijos buvo geros ir kad ES tikisi proveržio.

Europa taip pat išreiškė susirūpinimą dėl J. Bideno 370 mlrd. dolerių (351 mlrd. eurų) vertės Infliacijos mažinimo įstatymo, baimindamasi, kad dėl jo subsidijų švarios energijos technologijoms JAV įmonės pralenks savo konkurentus Europoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Subsidijos slegia

A zemes ukio subsidijos eu kaip?

KĄ PAKVIES IŠ KONSERVINĖS ŠUTVĖS?

Esu tikras - NIEKO. Jiems tik atsiųs raštu arba paskambins - kiek dar pinigėlių skirti Ukrainos naciams ir oligarchams...

tai parodo , kaip ES v e r g a i važiuos pas poną,

i š k l a u s y s pamokslą ar net i k r ė s DIRŽŲ -- už blogai įvykdytus PONO nurodymus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS