Sugalvojo atrakciją: vaikus nuo COVID-19 skiepija lėktuve | kl.lt

SUGALVOJO ATRAKCIJĄ: VAIKUS NUO COVID-19 SKIEPIJA LĖKTUVE

  • 5

Vokietijos miestas Kelnas vaikus skiepytis nuo COVID-19 kviečia į tikrą lėktuvą, praneša laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Lėktuvas paverstas vakcinacijos centru. Į jį skiepytis nuo COVID-19 kviečiami patys mažiausi – nuo penkerių iki vienuolikos metų vaikai.

Pirmiausia – skiepas, o po jo – ekskursija. Galima net pasėdėti pilotų kabinoje ir nusifotografuoti – išgaruoja ir gydytojų, ir adatų baimė. Dar ir skrydžio baimė neapniks, nes šis orlaivis į dangų nepakyla.

„Tai – puiki atrakcija, atitraukia dėmesį – ypač vaikų, nes adatos, juk visus verčia šiek tiek nerimauti, bet lėktuvas nė neprimena gydytojo kabineto. Idėja – tiesiog puiki.“, – kalbėjo trijų vaikų tėvas Michael Schomburg.

Anot tėvų, skiepytis lėktuve – puiki alternatyva gydytojo kabinetui. „Manau, tai – šauni akcija. Vaikams, tai – visai kas kita nei eiti pas pediatrą. Čia viskas vyko sklandžiai. Šaunu“, – sakė mama Susanne Manitz.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Puiku, kad skiepijamės čia, lėktuve. Tai – jėga.

Iki 2014 metų šis lėktuvas naudotas nesvarumo būklei imituoti. Taip pat – eksperimentiniams skrydžiams. Vaikai – sužavėti.

„Puiku, kad skiepijamės čia, lėktuve. Tai – jėga“, – džiaugėsi vienas jų.

Vokietijos sveikatos ekspertai rekomenduoja skiepyti vaikus nuo penkerių iki vienuolikos metų, jei juos kamuoja ligos, arba mažieji nuolat palaiko artimą kontaktą su pažeidžiamų grupių žmonėmis. Pavyzdžiui, silpnos sveikatos seneliais. Šie vaikai turėtų gauti dvi „Pfizer-BioNTech“ vakcinas su trijų ar šešių savaičių pertrauka.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Hh

Manau, kad vakcinos taip užtaisytos, jog šie vaikučiai bus minimum nevaisingi…

zzzx

gerai kad ne sikin ike

Tomas

Lukašenka yra pasakęs savo valdžios atstovams, bus prievarta kokia dėl kompotavimo, vertimas žmones tai daryti, kalėjimas iškart tokiems medikams ar valdžios atstovams , susimastykit kas vyksta iš tiesų, link kur tai veda viskas...Info galima rasti susivedus WWW.LAQUINTACOLUMNA.NET. Telegram kanalas dar yra , T.ME/ANTI_covid21
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS