Sulauks atpildo: Katalonijos prezidentas teisiamas dėl „nepaklusnumo“ | kl.lt

SULAUKS ATPILDO: KATALONIJOS PREZIDENTAS TEISIAMAS DĖL „NEPAKLUSNUMO“

Barselonoje pirmadienį prasidėjo Katalonijos regioninės vyriausybės prezidento teismas dėl „nepaklusnumo“, susijusio su atsisakymu nuimti nuo valstybinių pastatų separatistų simbolius.

Prokurorai prašo teismo metams ir aštuoniems mėnesiams uždrausti Quimui Torrai (Kimui Torai) dirbti valstybės tarnyboje. Dėl to jis negalėtų likti Katalonijos prezidento poste.

Q. Torros teismas prasideda Ispanijos Aukščiausiajam Teismui spalio 14 dieną devyniems katalonų separatistų lyderiams paskyrus ilgas įkalinimo bausmes dėl nesėkmingo 2017 metų bandymo paskelbti regiono nepriklausomybę. Nuosprendžiai išprovokavo piktų protestų bangą, per kurią ne kartą prasiveržė smurtas.

Kovo mėnesį Ispanijos rinkimų pareigūnai nurodė Q. Torrai nuimti separatistinius simbolius nuo valstybinių pastatų, kad būtų gerbiamas institucijų neutralumas prieš parlamento rinkimus balandį.

Pareigūnams ypač nepatiko transparantas prie Katalonijos regioninės vyriausybės būstinės „Laisvė politiniams kaliniams ir tremtiniams“, simbolizuojantis paramą praėjusį mėnesį nuteistiems katalonų separatistų lyderiams.

Katalonijos vyriausybė ignoravo du transparanto nukabinimo terminus, bet galiausiai nusileido prieš pat suplanuotą policijos įsikišimą.

Katalonijos parlamente ir vyriausybėje dominuoja separatistų partijos, bet pats regionas lieka labai susiskaldęs nepriklausomybės klausimu, o pastarojo meto krizė susiskaldymą tik padidino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS