Suomija draudžia įvažiuoti transporto priemonėms su Rusijos valstybiniais numeriais | kl.lt

SUOMIJA DRAUDŽIA ĮVAŽIUOTI TRANSPORTO PRIEMONĖMS SU RUSIJOS VALSTYBINIAIS NUMERIAIS

  • 0

Suomija penktadienį prisidėjo prie trijų Baltijos valstybių ir uždraudė įvažiuoti transporto priemonėms su Rusijos valstybiniais numeriais.

Toks sprendimas priimtas pagal neseniai pateiktą Europos Sąjungos sankcijų Rusijai dėl jos karo Ukrainoje interpretaciją.

Kaip sakė suomių užsienio reikalų ministrė Elina Valtonen, draudimas privatiems automobiliams su rusiškais registracijos numeriais įvažiuoti į Suomijos teritoriją įsigaliojo penktadienio vidurnaktį. Ministrę citavo suomių transliuotojas YLE.

Anksčiau šią savaitę tokį draudimą įvedė Estija, Latvija ir Lietuva. Talinas nurodė, kad tokie sprendimai buvo priimti po papildomos Europos Komisijos sankcijų interpretacijos.

Pagal ES sprendimą, Rusijoje registruotos motorinės transporto priemonės nebegali įvažiuoti į bloko teritoriją.

YLE pranešime sakoma, kad Rusijoje registruoti automobiliai su mažiau nei 10 keleivių nebegalės iš Rusijos įvažiuoti į Suomiją, tačiau tikėtinos tam tikros išimtys.

Balandžio mėnesį Suomijai įstojus į NATO didžiausio pasaulyje saugumo aljanso sienos su Rusija ilgis padvigubėjo. Suomija turi 1 340 km sieną su rytine kaimyne.

Gairės: Suomija, draudimas įvažiuoti, Rusijos valstybiniai numeriai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS