Suomija pradės nuo COVID-19 vakcinuoti 5–12 metų vaikus | kl.lt

SUOMIJA PRADĖS NUO COVID-19 VAKCINUOTI 5–12 METŲ VAIKUS

Suomija išplės vakcinacijos nuo COVID-19 programą, į ją įtraukdama 5–12 metų amžiaus vaikus, šalyje registruojant rekordinį naujų užsikrėtimo atvejų šuolį, trečiadienį pranešė sveikatos priežiūros pareigūnai.

„Tikiuosi, kad skiepijimas galės prasidėti iš karto po Kalėdų“, – per spaudos konferenciją sakė Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Taneli Puumalainenas (Tanelis Pūmalainenas).

Suomijoje iki šiol skiepyti tik rizikos grupei priklausantys šios amžiaus grupės vaikai.

Apie išplečiamą vakcinaciją pranešama kartu su naujais apribojimais, kuriais suvaržomas alkoholio pardavimas per Kalėdas ir sugriežtinama sienų kontrolė. Dėl šių priemonių vėlai antradienį susitarė valdančioji koalicija.

„Norime laimėti daugiau laiko, kad užtikrintume, kad omikron atmaina nesukeltų rimtos nacionalinės grėsmės“, – sakė per spaudos konferenciją sveikatos apaugos ministrė Krista Kiuru.

Kalėdų išvakarėse Suomijos baruose nuo 21 val. bus stabdoma prekyba alkoholiu. Vėliau nuo gruodžio 28 dienos tris savaites baruose ir restoranuose bus draudžiama pardavinėti alkoholį po 17 valandos.

Savivaldybėms bus rekomenduojama uždrausti didelius žmonių susibūrimus, tokius kaip sporto renginiai ar koncertai, kai jų dalyviams nenumatytos sėdimos vietos. Universitetams bus rekomenduoja pereiti prie nuotolinio mokymo.

Tuo metu Suomijos sieną kertantys ES piliečiai turės pateikti neigiamą COVID testo atsakymą, net jeigu yra pasiskiepiję. Anksčiau šis reikalavimas buvo taikoms tik ne ES piliečiams ir asmenims, atvykstantiems iš didelės rizikos zonų.

Suomijai per pandemiją pavyko išlaikyti vienus mažiausių užsikrėtimo COVID-19 rodiklių Europoje. Tačiau dabar ši 5,5 mln. gyventojų turinti šalis susiduria su rekordiniu naujų atvejų šuoliu – per praėjusias dvi savaites registruota daugiau nei 23 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Antradienio vakarą Suomijos premjerė Sanna Marin (Sana Marin) pranešė, kad vyriausybė pradės ruošti paramos paketą viešbučių ir maitinimo sektoriui, kurį palies šie suvaržymai.

„Mes turime rimtai žiūrėti į šią situaciją ir atitinkamai reaguoti“, – sakė S. Marin.

Pastarosiomis savaitėmis Suomija registravo didžiulį naujų užsikrėtimo atvejų šuolį. Sveikatos priežiūros institucijos iš viso per pandemiją šalyje registravo 221 292 COVID-19 atvejus.

Tačiau mirtingumo nuo COVID-19 rodiklis šalyje lieka vienas žemiausių Europoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

matosi

ir tenai dronai padirbejo kad nepadeda nei nuotolis nei iki siol svari gamta===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS