Suomija reikalauja vieningos kovos su pandemija strategijos Europoje | kl.lt

SUOMIJA REIKALAUJA VIENINGOS KOVOS SU PANDEMIJA STRATEGIJOS EUROPOJE

Suomija nori vieningų Europos veiksmų kovojant su koronavirusu. ES būtina bendra strategija vykdant žmonių testavimą ir atsekant infekcijų grandines, nustatant karantino reikalavimus bei kitose viešosios sveikatos srityse, rašė Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin ketvirtadienį portale „Politico Europe“ paskelbtame straipsnyje.

Greitai suvaldyti koronaviruso plitimą būtina ne tik sveikatos, bet ir ekonominiu požiūriu, teigė ji. Vienintelis kelias „išgelbėti mūsų ekonomiką yra įveikti virusą“. Europa, pasak politikės, vis dar jaučia buvusių koronaviruso ribojimų padarinius ir negali sau leisti ilgalaikės ekonominės recesijos bei su tuo susijusių įmonių bankrotų ir augančių bedarbių skaičių.

Suomija, kaip ir dauguma kitų ES šalių, tam tikromis priemonėmis apribojo keliones į ir iš užsienio. M. Marina rašė, kad priemonės turėtų būti atšauktos labai apdairiai, kai bus nustatyta testavimo tvarka keleiviams, testai bus pripažįstami kitų šalių ir taikomos efektyvios bei vieningos karantino taisyklės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

'ko

noret is euroturgelio jei ten sedi dar didesni nostalgpolitiniai balvonai su dziaugsmu savo geroves turgelyje gaunantys karaliska renta kuria ko gero finansuoja sorosgeic komanda ir nevalia persistengt jei nori toliau bezdet?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS