Suomija sieks ES pritarimo planui atsisakyti vasaros laiko | kl.lt

SUOMIJA SIEKS ES PRITARIMO PLANUI ATSISAKYTI VASAROS LAIKO

  • 5

Suomija ketina atsisakyti perėjimo prie vasaros laiko, bet tam jai reikalingas Europos Sąjungos pritarimas.

ES reikalų komisija iš pradžių išsiaiškins kitų ES narių ir Europos Parlamento pozicijas šiuo klausimu ir paragins Europos Komisiją parengti ataskaitą apie perėjimo prie vasaros laiko padarinius, penktadienį pranešė suomių visuomeninio transliuotojo „Yle“ portalas.

Kaip pabrėžė ministerijos komisija, „šiuo klausimu svarbios bendros visų ES šalių“ pastangos.

2017 metų lapkritį Suomijos parlamentas apsvarstė pilietinę iniciatyvą dėl to, kad nebūtų pereinama prie vasaros laiko. Po šia iniciatyva pasirašė daugiau kaip 70 tūkst. žmonių.

Deputatai padarė išvadą, kad perėjimo prie vasaros laiko derėtų atsisakyti. Tačiau iniciatyvą teko atmesti, nes Suomijai galioja ES direktyva ir šalis negali savarankiškai priimti sprendimo šiuo klausimu.

Tuomet transporto ir ryšių ministrė Anne Berner (Anė Berner) pažadėjo užsiimti šio klausimo sprendimu ES lygiu.

Europos Sąjungoje perėjimą prie vasaros laiko reglamentuoja Europos Parlamento direktyva, kurioje nurodoma, kad vasaros laikas visose bloko narėse galioja nuo paskutinio kovo mėnesio sekmadienio iki paskutinio spalio sekmadienio. Ši direktyva persvarstoma kas penkeri metai.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nu

Taip, mes visose srityse. Bukesni ir velkamies...Europos uodegoje..tai priklauso nuo mūsų parlamentarų ir valstybes vadovų, kuriuos, kaip visada nesekmingai issirenkame...

nuomonė

Šiknalaižiai lietuviai yra per daug bailūs . kad pasipriešinti Briuselio kvailystėms.

Kaip tik

žiemos laikas yra tikrasis (na, bent panašiausias į tikrąjį) laikas, o "vasaros laikas" išgalvotas. Ot bus juoko, jei visa Europas nustos laikrodžius sukinėt ir pasiliks prie tikrojo laiko, o mūsų gudragalviai "vasaros" laiką nusistatys! Beje, suomiškai "vasara" reiškia "plaktukas"...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS