Suomijoje areštuotas šnipinėjimu įtariamos bendrovės savininko turtas | kl.lt

SUOMIJOJE AREŠTUOTAS ŠNIPINĖJIMU ĮTARIAMOS BENDROVĖS SAVININKO TURTAS

Suomijos teismas areštavo beveik 2,5 mln. eurų vertės turtą, valdomą Rusijos verslininko Pavelo Melnikovo, kuriam priklauso bendrovė „Airiston Helmi“, atsidūrusi tyrimo dėl numanomų ryšių su Rusijos specialiosiomis tarnybomis taikiklyje.

Teismas nutarė, kad yra pagrindas įtarti P. Melnikovą mokesčių slėpimu ypač dideliu mastu, vykdytu 10 metų, pirmadienį pranešė visuomeninis transliuotojas „Yle“.

Pranešime sakoma, kad P. Melnikovas savo kaltę neigia.

2018 metų rugsėjį suomių tarnybos atliko kratas bendrovei „Airiston Helmi“ priklausančiuose 17-oje objektų Turku salose ir žemyne. Operacijoje dalyvavę 400 pareigūnų aptiko negyvenamojoje Sakiluoto saloje daugybę stebėjimo kamerų, sraigtasparnių pakilimo aikštelę, dešimt valčių prieplaukų, daugiau nei 3 mln. grynųjų ir duomenų laikmenų, kurių bendra talpa – 200 terabaitų. Per šiuos reidus buvo areštuoti du asmenys.

Policija įtaria, kad „Airiston Helmi“ padarė ekonominių nusikaltimų, bet Suomijos žiniasklaida rašė, kad suimtiesiems pareikšti įtarimai dėl ekonominių nusikaltimų galimai tėra tikrosios policijos operacijos priežasties „priedanga“.

Žiniasklaidos pranešimuose reiškiami nuogąstavimai, kad Rusija galėtų pasinaudoti bendrovei priklausančius objektus su prieplaukomis ir sraigtasparnių aikštelėmis kariniais tikslais, pavyzdžiui, vykdant „hibridinį karą“.

Remiantis pranešimais, bendrovė „Airiston Helmi“ supirkinėjo nekilnojamąjį turtą netoli strateginių šalies objektų Turku salyno regione. Įmonei vadovauja dvigubą Rusijos ir Maltos pilietybę turintis asmuo, įtariamas ryšiais su Rusijos specialiosiomis tarnybomis. Ši bendrovė įtariama mokesčių slėpimu, pinigų plovimu ir kitomis finansinėmis aferomis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS