Sušauktas NATO šalių ambasadorių posėdis Irano krizei spręsti | kl.lt

SUŠAUKTAS NATO ŠALIŲ AMBASADORIŲ POSĖDIS IRANO KRIZEI SPRĘSTI

JAV pajėgoms nukovus vieną aukščiausių Irano generolų ir pakilus įtampai Artimuosiuose Rytuose, NATO šalių ambasadoriai pirmadienį susitiks Aljanso būstinėje Briuselyje.

„Šiaurės Atlanto taryba aptars situaciją regione“, – tvirtino vienas NATO pareigūnas.

„Generalinis sekretorius (Jensas Stoltenbergas) nusprendė sušaukti NATO ambasadorių susitikimą po konsultacijų su sąjungininkais“, – sakė jis.

Praėjusią savaitę įvykęs JAV drono smūgis Bagdado oro uoste, per kurį nukautas aukštas Irano generolas Qasemas Soleimani, nustebino daugelį Vašingtono sąjungininkų ir sukėlė virtinę raginimų deeskaluoti padėtį.

Iranas savo ruožtu pažadėjo atkeršyti už savo kariuomenės vado žūtį, o JAV prezidentas Donaldas Trumpas pagrasino „didžiuliu atsaku“, jei bus smogta amerikiečių taikiniams.

Situacija taip pat tapo itin įtempta Irake, kur parlamentarai paragino patraukti iš šalies 5 200 ten dislokuotų JAV karių.

NATO taip pat vykdo apmokymų misiją Irake, kur apmoko vietos pajėgas kovoti su „Islamo valstybės“ (ISIS) grupuotės ekstremistais, tačiau šią misiją gali tekti nutraukti, jei koalicijos pajėgos pasitrauks iš Irako.

Šeštadienį NATO atstovas patikino, kad misija, kurioje dalyvauja keli šimtai Aljanso kariškių, yra tęsiama, tačiau pripažino, jog „apmokymų veikla šiuo metu yra sustabdyta“.

Atstovas taip pat patvirtino, kad NATO generalinis sekretorius J. Stoltenbergas po penktadienį įvykusio JAV smūgio pasikalbėjo telefonu su Jungtinių Valstijų gynybos sekretoriumi Marku Esperiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

pirmiausia nato privalo pasalinti turkus is saraso o nesokineti pagal javsion dudele rekiant rusai puola o dabar iranas gal baikit zemgrobiai pudrint zmonems smegenis savo cinisku agresyvumu juk patys musat patys rekiat ir pati zeme nenori tokiu brudu laikyt ir pati pradejo ataka ir bunkeriai nepades nebent i kita planeta kurioje ten jusu niekas nelaukia saksgrobuoniu palikuonys........

Anonimas

Amerikosams bus kaip Vietname, neš sūrus į namučius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS