Susisiekti su J. Prigožinu nepavyksta jau daugiau nei 18 valandų | kl.lt

SUSISIEKTI SU J. PRIGOŽINU NEPAVYKSTA JAU DAUGIAU NEI 18 VALANDŲ

  • 0

Su privačios karinės bendrovės „Wagner“ grupės vadovu Jevgenijumi Prigožinu nepavyksta susisiekti jau daugiau nei 18 valandų, sekmadienį pranešė jo spaudos tarnyba.

„Jis siunčia visiems linkėjimus ir atsakys į klausimus, kai turės normalų ryšį“, – sakė spaudos tarnyba, atsakydama į RTVI žurnalisto užklausą.

Kaip pažymi portalas „Meduza“, pastarąjį kartą J. Prigožinas matytas, kai buvo beišvykstąs iš Rostovo prie Dono, o kur jis dabar – neaišku.

J. Prigožinas šeštadienį paskelbė, kad su savo pajėgomis kirtęs sieną įžengė į Rusiją nuversti šalies karinės vadovybės. Neramumai prasidėjo po to, kai J. Prigožinas penktadienį apkaltino Maskvą raketų smūgiais jo pajėgoms, pareikalavusiais, jo teigimu, daugybės kovotojų gyvybių.

Netrukus „Wagner“ užėmė karines bazes pietiniame Rusijos Rostovo prie Dono mieste ir pagrasino žygiu į Maskvą nuversti šalies karinę vadovybę. Reaguodama į tai Rusijos valdžia paskelbė sustiprinusi saugumą keliuose regionuose, o Maskvos meras pranešė, kad sostinėje imamasi antiteroristinių priemonių.

Visgi, šeštadienio vakarą J. Prigožinas paskelbė atsitraukiantis, jo pajėgos paliko užimtas pozicijas. Kremlius šeštadienį paskelbė, kad „Wagner“ vadas, atšaukęs savo karių žygį į Maskvą, išvyks į Baltarusiją ir nebebus kaltinamas, taip stengiantis sušvelninti rimčiausią saugumo krizę šalyje per pastaruosius dešimtmečius.

Gairės: karas Ukrainoje, Jevgenijus Prigožinas, susisiekimas, Wagner
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS