Švedija siunčia princesę ir premjerą į balsavimą dėl teisės rengti 2026-ųjų olimpiadą | kl.lt

ŠVEDIJA SIUNČIA PRINCESĘ IR PREMJERĄ Į BALSAVIMĄ DĖL TEISĖS RENGTI 2026-ŲJŲ OLIMPIADĄ

  • 1

Švedija siunčia savo princesę sosto įpėdinę ir vyriausybės vadovą palaikyti šalį per ateinantį pirmadienį vyksiantį balsavimą dėl 2026 metų Žiemos olimpinių šeimininkės pasirinkimo.

Pasak kampanijos „Stokholmas–Orė 2026“ atstovų, prie delegacijos Lozanoje prisijungs princesė Victoria (Viktorija) – „šalies populiariausias viešasis asmuo“.

Ministras pirmininkas Stefanas Lofvenas (Stefanas Liovenas) taip pat mėgins įtikinti žiuri pasirinkti Švedijos miestus, o ne Italijos siūlomus Milaną ir Kortina d'Ampeco slidinėjimo kurortą.

Pateikdama savo kandidatūrą Švedija, turinti žiemos sportui pritaikytų objektų sostinėje ir slidinėjimo kurortą Orės mieste, taip pat pasiūlė rengti dalį varžybų Latvijos Siguldos mieste, turinčiame bobslėjaus, rogių ir skeletono trasą.

Šio Latvijos miesto meras taip pat dalyvaus pirmadienio balsavime, per kurį 85 Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) nariai turės pasirinkti 2026 metų žaidynių šeimininkę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

1

monarchija atsijungia bet reikia kad 21A neliktu eurosojuze nei 1 nes nesiderina su zmogaus teisemis kur kazkoks individas gimes nuo akmens A laiku turi teise vadovauti tai privalo daryti isrinkti asmenys parlamentiniu keliu prancuzai panaikino dabar eile visoms kt.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS