Švedijoje griežtinami apribojimai dėl augančio COVID-19 atvejų skaičiaus | kl.lt

ŠVEDIJOJE GRIEŽTINAMI APRIBOJIMAI DĖL AUGANČIO COVID-19 ATVEJŲ SKAIČIAUS

Švedija antradienį paskelbė įvedanti daugybę priemonių kovai su COVID-19 plitimu ir didėjančiu atvejų skaičiumi, tarp jų – ir platesnį vakcinų sertifikatų naudojimą, pranešė vyriausybė.

Nuo gruodžio 23 dienos visi, kurie gali, raginami grįžti prie darbo iš namų, viešuose renginiuose, kuriuose dalyvauja nuo 20 iki 500 dalyvių, žiūrovai turės sėdėti, o dalyvaujant renginiuose su didesne auditorija – pateikti skiepų įrodymą.

„Dabar turime prisiimti bendrą atsakomybę ir prisitaikyti prie esamos realybės“, – spaudos konferencijoje sakė ministrė pirmininkė Magdalena Andersson.

Be to, priemonės, skirtos išvengti grūsčių prekybos centruose, baruose ir restoranuose, leidžia aptarnauti tik sėdinčius lankytojus, o šie turi sėdėti mažiausiai metro atstumu vienas nuo kito.

„Praktiškai tai reiškia, kad Naujųjų metų išvakarėse naktiniuose klubuose, deja, vakarėlių nebus“, – sakė premjerė.

Visuomenės sveikatos agentūra oficialiai paprašė vyriausybės įvesti reikalavimą, kad užsieniečiai, atvykstantys į Švediją, turėtų pateikti ne senesnį nei 48 val. neigiamą testą nepriklausomai nuo jų skiepijimo statuso, o M. Andersson sakė, kad tai bus „greitai sutvarkyta“.

Dauguma priemonių buvo paskelbtos nenustačius jų pabaigos datos, tačiau sveikatos apsaugos ministrė Lena Hallengren žurnalistams sakė, kad nenori jų taikyti „ilgiau nei būtina“.

Visuomenės sveikatos agentūros direktorė Karin Tegmark Wisell pažymėjo, kad beveik 1,5 mln. švedų vis dar nepaskiepyti.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, 10,3 mln. gyventojų turinčioje šalyje vis dar pastebimas mažiausias naujų atvejų skaičius Europoje, tačiau 14 dienų sergamumo rodiklis, palyginti su ankstesniu laikotarpiu, išaugo 37 proc.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS