Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas aštuntą kartą tapo seneliu | kl.lt

ŠVEDIJOS KARALIUS CARLAS XVI GUSTAFAS AŠTUNTĄ KARTĄ TAPO SENELIU

  • 2

Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas turi aštuntą anūką. Vienintelis monarcho sūnus princas Carlas Philipas vėl tapo tėvu. Tai penktadienį pranešė karališkųjų rūmų spaudos tarnyba.

„Princui Carlui Philipui ir princesei Sofijai šiandien, penktadienį, kovo 26-ąją, gimė sūnus. Gimdymas vyko Dangeriudo ligoninėje Stokholme“, - sakoma pranešime. Naujagimio svoris – 3 220 gramų, ūgis – 49 centimetrai.

Gimdymo metu princas Carlas Philipas buvo šalia žmonos. „Mes tokie laimingi ir dėkingi už tai, kad mūsų šeimoje atsirado trečias sūnus. Mes ir du jo vyresnieji broliai laukėme šios dienos“, - sakė jis.

Princo Carlo Philipo jaunesnysis sūnus – septintas eilėje į sostą. 1980 metais pakeitus jo paveldėjimo tvarką – panaikinus vyriškosios linijos pranašumą, sosto įpėdine tapo karaliaus vyresnioji duktė princesė Victorija. Po princesės eina jos duktė Estellė ir sūnus Oscaras, ketvirtas – princas Carlas Philipas, penktas ir šeštas – jo sūnūs Alexanderis ir Gabrielis.

Dar trys Švedijos karaliaus anūkai – jaunesniosios dukters princesės Madeleine ir jos vyro Christopherio  O'Neillo vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

To ogi

Jau geriau tokie karaliai, nei vagys,banditai ir melagiai valdžioje

ogi

atejo laikas 21A visus monarchus anuliuot nes tai nesiderina su visos visuomenes nuomone nes sis s imbolinis statusas iremina skir tuma tarp zmoniu kuri turi lemti a smens gabumai o ne nuo /kazkieno/ paveldetas vardas kuris neretai buna ligotai sizofreniskas ir terminas akademikas profesorius mokslininkas yra zymiai garbingesnis negu karunuotas asmuo kuris tik moka etiketo taip lia upsinamo musu Lydekos ir tai turi nueiti i amziu istorija AMEN,,,...?;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS