Švedijos karalius valdymo 40-mečio proga visus pakvietė šokti | kl.lt

ŠVEDIJOS KARALIUS VALDYMO 40-MEČIO PROGA VISUS PAKVIETĖ ŠOKTI

  • 0

Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas (Karlas XVI Gustafas) sekmadienį savo valdymo 40-metį atšventė tikru skandinavišku egalitariniu stiliumi - pakviesdamas visus ateiti pašokti karališkuosiuose rūmuose.

"Visus kviečiu į muzikos ir šokių vakarą karališkųjų rūmų vidiniame kieme", - sakė 67 metų monarchas, kurį citavo Švedijos nacionalinis radijas.

"Laukiami visi. Atsineškite šokių batelius. Valio!" - pridūrė karalius.

Jis parodė pavyzdį pakviesdamas savo žmoną, Vokietijoje gimusią karalienę Silvią (Silviją), kurią vedė prieš 37 metus, šokiui ant didžiulio plastikinio parketo, pakloto akmenimis grįstame rūmų kieme.

Carlas XVI Gustafas, kurio tėvas žuvo per lėktuvo katastrofą 1947 metais, 1973-iaisiais soste pakeitė savo senelį Gustavą VI Adolfą.

Valdymo jubiliejaus proga duotame interviu nacionaliniam transliuotojui karaliaus buvo paklausta, kiek dar jis ketina valdyti.

"Negaliu į tai atsakyti. Tai palaipsniui nulems mano sveikata. Bet galvoju, kad tai labai įdomu, nes tiek daug visko vyksta pasaulyje aplink mus", - sakė jis.

1 tūkst. švedų apklausa, kurios rezultatus sausį paskelbė socialdemokratų pakraipos laikraštis "Aftonbladet", rodė, jog 60 proc. respondentų pritarė tam, kad Carlas XVI Gustafas perleistų monarcho pareigas savo vyriausiajai dukrai, 36 metų princesei Victoriai (Viktorijai).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS