Švedijos opozicija reikalauja ištirti vyriausybės atsaką į COVID-19 protrūkį | kl.lt

ŠVEDIJOS OPOZICIJA REIKALAUJA IŠTIRTI VYRIAUSYBĖS ATSAKĄ Į COVID-19 PROTRŪKĮ

Dvi didžiausios Švedijos opozicijos partijos penktadienį paragino per kelias savaites sudaryti nepriklausomą komisiją, turinčią įvertinti vyriausybės atsaką į naujojo koronaviruso protrūkį.

Dešinojo sparno Nuosaikioji partija ir populistinė Švedijos demokratų partija pareiškė norėjusios, kad komisija būtų suformuota iki vasaros pradžios.

Švedų premjeras socialdemokratas Stefanas Lofvenas (Stefanas Liovenas) ne kartą teigė pritariantis siūlymui paskirti komisiją, tačiau pabrėžė, tai būtina daryti tik pasibaigus pandemijai.

Šalyje buvo pasiektas konsensusas dėl švelnesnio požiūrio į viruso keliamą grėsmę, tačiau dauguma politinių jėgų sutinka, kad reikia įvertinti vyriausybės pasirinktą krizės valdymo strategiją.

Švedijai, iki penktadienio pranešusiai apie 4 350 mirties nuo COVID-19 atvejų, sunkiai sekasi apsaugoti savo pagyvenusius piliečius nuo šios ligos. Daugiau nei trys ketvirtadaliai mirusiųjų gyveno slaugos namuose ar buvo prižiūrimi savo namuose.

Komisijai veikiausiai taip pat tektų įvertinti šalies ekonominį atsaką į krizę, taip pat protrūkio pradžioje lėtai judėjusį potencialių viruso nešiotojų testavimo procesą.

Nors vyriausybė ilgainiui išplėtė testavimo pajėgumus iki 100 tūkst. tyrimų per savaitę, dėl biurokratinių kliūčių Švedija net gegužės pabaigoje jų atlikdavo tik 30 tūkst. per savaitę.

„Daugelis partijų sutinka su mumis, kad reikia kuo greičiau paskirti [komisiją] ir nelaukti krizės pabaigos“, – žurnalistams sakė Nuosaikiosios partijos lyderis Ulfas Kristerssonas (Ulfas Kristersonas).

Jis pažadėjo ateinančią savaitę iškelti šį klausimą parlamente, jei S. Lofvenas nepradės jo nagrinėti.

U. Kristerssono siūlymui pritaria daugelis parlamentarų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Petriukas

Veryga įvadelėjo ir suvaldė virusą. Jam aukštumoje reikėtų pastatyti paminklą. Projektas toks: Medininkų aukštumoje ar ant Medvėgalio Veryga, uždėjęs apynastrį, apžergęs koronavirusą, tarytum karvedys joja.

Ura !!! Jotauto humoristinis džiūgavimas

Valio Verygai, išsprendusiam pigių vaistų problemą, panaikinus pasirinkimo laisvę! Ura Verygai, įvedus nealkoholinių gėrimų reklamą (nealkoholinis alus, nealkoholinis viskis, nealkoholinis samogonas..)! Valio Verygai, kuris kas dieną mums pranešinėja, kad apsisaugojimui nuo koronaviruso reikia plautis rankas! Ura Verygai, kad gerai apsaugojo Lietuvos gydytojus ir kt. medicinos darbuotojus nuo koronaviruso, iš anksto užsakęs daug medicininių kaukių ir dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų! Linkime ponui Verygai valstiečių sąrašą vesti į rinkimus, nes ankstesnis vedlys dėl keliuko asfaltavimo, matyt, pasislinks žemyn..

Na matote ,

o mūsų seimo opoziciniai rodo pirštu į Švediją ir džiūgauja " kaip susitvarkė " :))) Alio , socdemai , liberalieji , konservatoriai :)))) Pagarba ministrui Verygai , Lietuvos vyriausybei , seimo valdantieji ir premjeras - aukštumoje suvaldant virusą .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS