„Swedbank“ valdybos pirmininkas: pinigų plovimo skandalas – rimta problema | kl.lt

„SWEDBANK“ VALDYBOS PIRMININKAS: PINIGŲ PLOVIMO SKANDALAS – RIMTA PROBLEMA

Pinigų plovimo skandalas ir su juo susijęs smūgis „Swedbank“ reputacijai turi būti įveikti, tačiau tam būtina išsiaiškinti problemų esmę, Taline kalbėjo naujasis „Swedbank“ valdybos pirmininkas Goranas Perssonas.

„Metų pradžioje prasidėjęs pinigų plovimo skandalas bankui yra rimta problema, nes „Swedbank“ remiasi itin aukštais moralės standartais“, – G. Perssoną cituoja Estijos visuomeninis transliuotojas ERR.

„Deja, šiuo metu „Swedbank“ daugeliui asocijuojasi su pinigų plovimo skandalu. Šią situaciją mano vadovaujama banko valdyba yra pasiryžusi ištaisyti“, – pridūrė jis.

Pasak G. Perssono, pinigų plovimo prevencijai „Swedbank“ yra pasirengęs skirti itin daug lėšų. Bankas taip pat sugrįš prie 2005-2007 m. laikotarpio ir patikrins milijonus tuo metu atliktų bankinių operacijų, kad išsiaiškintų, kas tiksliai tada įvyko.

„Tuo pačiu negalime būti naivūs, kadangi panašios problemos gali pasikartoti jau artimiausiu metu. Turime būti pasirengę naujiems išbandymams. Todėl aš pažadu glaudžiai bendradarbiauti su Estijos finansų inspekcija ir kitomis įstaigomis“, – pabrėžė G. Perssonas.

Jis, be kita ko, užtikrino, kad Estija yra labai svarbi rinka „Swedbank“, todėl bankas šioje šalyje ketina ne tik likti, bet ir tęsti augimą.

„Swedbank“ pinigų plovimo skandalas prasidėjo vasarį, kai Švedijos visuomeninis transliuotojas SVT paviešino informaciją, kad tarp sąskaitų „Swedbanke“ ir pinigų plovimu kaltinamame „Danske Bank“ buvo pervesta milijardai eurų įtartinos kilmės lėšų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Uždarėm 'Snorą', uždarysim ir 'Swedbank".

ALGIS

ŠNEKA , ŠNEKA , BET SUMOJE IŠEINA ''NUSIPERDIMAS Į VANDENĮ'', REZULTATO JOKIO .

Na taip

neleisi plauti - gali būti prastai (su dabar lengvu)lietuviškų pinigų plukdymu iš šalies.Taigi kas bus jeigu varnas varnui akį kirs?!:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS