Tadžikistanas pasiruošęs priimti 100 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano | kl.lt

TADŽIKISTANAS PASIRUOŠĘS PRIIMTI 100 TŪKST. PABĖGĖLIŲ IŠ AFGANISTANO

Tadžikistanas penktadienį pranešė esąs pasiruošęs priimti iki 100 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano, kur talibų kovotojai užima vis daugiau teritorijų, JAV ir jų sąjungininkėms išvedant savo karius.

Dušanbė bendradarbiauja su tarptautinėmis organizacijomis, ruošdamasi galimam afganistaniečių antplūdžiui, per spaudos konferenciją sakė Tadžikistano nepaprastųjų situacijų komiteto pirmininko pavaduotojas Emomali Ibrochimzoda.

Pasak E. Ibrokhimzodos, jo šalis „šiuo metu gali priimti ir apgyvendinti apie 100 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano“. Šie žmonės galėtų būti įkurdinti Tadžikistano kariniuose poligonuose įrengtose stovyklose.

Šiuo metu Tadžikistanas kaupia palapines, patalynę ir kitas atsargas potencialiems pabėgėliams, sakė E. Ibrokhimzoda ir pridūrė, kad šalis prireikus galėtų priimti ir daugiau žmonių.

Anksčiau šią savaitę Talibanas paskelbė kontroliuojantis daugiau kaip 90 proc. Afganistano sienų, bet penktadienį Kabulo vyriausybė teigė, kad tai yra melas.

Tadžikistanas turi apie 1,3 tūkst. km ilgio sieną su Afganistanu. Birželį Talibanas užėmė pagrindinę šios sienos perėją.

Šiuo metu Tadžikistanas jau yra laikinai priglaudęs daugiau kaip tūkstantį Afganistano vyriausybės saugumo pajėgų narių, priverstų pasitraukti kitapus sienos dėl kovotojų puolimo.

Ketvirtadienį Dušanbė surengė savo kariuomenės kovinės parengties patikrinimą – didžiausias kada nors Tadžikistane surengtas tokio pobūdžio pratybas. Be to, į karinius poligonus netoli sienos su Afganistanu bendroms pratyboms buvo atvežta Rusijos tankų.

Tankai buvo pasiųsti iš Maskvos karinės bazės Tadžikistane. Prieš bendrų karinių pratybų, prasidėsiančių rugpjūčio 5-ąją, tai pat tikriausiai prisidės kaimyninis Uzbekistanas.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pareigūnas Zamiras Kabulovas ketvirtadienį duodamas interviu radijui „Echo Moskvy“ sakė, kad šios pratybos siųs „signalą“ Centrinės Azijos šalims, kad padėtis Afganistane regionui pavojaus nesukels.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

>>>Taip \\\\\.../////

Tikrai TAIP,nieko neturiu pridurti.

taip

tai ne Lietuva kiti plotai o svarbiaus ia musulmonai tmo paci/o lygio ir kalba identiska kaip ir mes su zemaici/ais musu artymiausi tai latviai gyudai su kuriais mus supykde politpoviliuko saika su visa briushebra lgbt lygije o prisiloje nezino patys uz ko griebtis nes protelis tai ne ju o nupirktas /demonu/ tai ir vyksta pagal si scenariju o d emonai juokiasi grazu geroves saly kaikam?-----=====

SUSIJUSIOS NAUJIENOS