Tailandas lapkričio 1-ąją atveria sienas pasiskiepijusiems turistams | kl.lt

TAILANDAS LAPKRIČIO 1-ĄJĄ ATVERIA SIENAS PASISKIEPIJUSIEMS TURISTAMS

Tailandas nuo lapkričio 1 dienos atvers savo sienas lėktuvais atvykstantiems visiškai pasiskiepijusiems turistams.

Pradžioje šalis įsileis turistus iš dešimties valstybių, kurios laikomos žemos rizikos teritorijomis, pirmadienį pranešė vyriausybės vadovas Prayutas Chan-O-Cha. Tarp šių šalių yra JAV, Kinija, Didžioji Britanija, Vokietija ir Singapūras. Gruodį į atitinkamą sąrašą bus įtraukta daugiau valstybių.

Turistai atvykę turės pateikti neigiamą koronaviruso testą ir tada dar kartą pasitikrinti, aiškino premjeras. Po to jie jau galės „keliauti taip pat laisvai kaip tailandiečiai“.

Šiuo metu paskiepyti turistai turi mažiausiai septynias dienas karantinuotis viešbutyje. Išimtį taiko Puketo sala, kur atostogautojai gali laisvai judėti, o po savaitės lankytis ir kituose regionuose.

Prayutas Chan-O-Cha pripažino, kad sprendimas gali išauginti infekcijų skaičių. Tačiau esą svarbu žmonėms Tailande vėl suteikti  ekonominę perspektyvą.

Pandemija smarkiai smogė Tailando ekonomikai svarbiam turizmo sektoriui. Jis paprastai sukuria beveik 20 proc. šalies BVP. Pernai šalis dėl neatvykusių užsienio turistų nesulaukė 50 mlrd. dolerių pajamų.

Iki šiol Tailande nustatyta per 1,7 mln. koronaviruso atvejų, daugiau kaip 17 700 žmonių mirė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O

aš net nesiruošiu ten važiuoti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS