Tailande viešintis popiežius smerkia vaikų ir moterų seksualinį išnaudojimą | kl.lt

TAILANDE VIEŠINTIS POPIEŽIUS SMERKIA VAIKŲ IR MOTERŲ SEKSUALINĮ IŠNAUDOJIMĄ

Tailande viešintis popiežius Pranciškus pasmerkė vaikų ir moterų seksualinį išnaudojimą.

„Aš galvoju apie visas tas mūsų laikmečio moteris ir vaikus, kurie yra ypač žalojami ir prievartaujami ir susiduria su išnaudojimu, vergove, smurtu bei tvirkinimu“, – sakė Katalikų bažnyčios vadovas, Bankoke susitikęs su ministru pirmininku Prayutu Chan-o-cha bei vyriausybės atstovais.

Pontifikas gyrė vyriausybės „pastangas išnaikinti šį marą“ ir „pasiūlyti kelią, kaip grąžinti jiems (moterims ir vaikams) jų orumą“.

Tailande ir kitose Pietryčių Azijos šalyse sekso turizmas ir vaikų prostitucija yra paplitęs reiškinys. Iš tikrųjų prostitucija Tailande yra draudžiama.

Tailande dauguma gyventojų išpažįsta budizmą. Katalikai tėra 400 tūkst. tikinčiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

...

O kada celibatą pasmerksi?

++++

news gloria info lapkr.-19 Pachamama ir Pachacamac ant Romos vyskupo lazdos?Medinė lazda su keturiais veidais, kurią Amazonės sinodo mišių uždarymo metu nešiojosi Pranciškus, buvo Amazonės sinodo dalyviu dovana, skirta pačiam Romos vyskupui.„Kai kurių draugų iš Ekvadoro ir Brazilijos“ duomenimis portalas TraditionInAction.org (lapkričio 17 d.) paaiškino, kad šie veidai vaizduoja keturis pagonių dievus.Jie pagonių legendose žinomi kaip Pachamama (Žemė), Pachacamac (dievas kūrėjas, pavaizduota kairėje) ir jų dvynės sesės, abi vadinamos Vilka (Wilka) ir simbolizuoja Saulę bei Mėnulį.(Foto)

+++++

news lapkr.-19 Apsilankymo nebus: Argentina neverkia dėl Pranciškaus Jis norėtų vykti į Argentiną, bet negali dėl kitų suplanuotų kelionių, praėjusią savaitę Pranciškus pasakojo portalui Telam.com.ar. Atrodo, kad tai galėtų būti pretekstas. Nuo to laiko, kai dvasininkas tapo Popiežiumi, jis niekada nesilankė gimtojoje šalyje, tačiau greičiausiai todėl, kad žino, jog ten jis nėra populiarus. Žurnalistai praneša apie neįtikimą neapykantos atmosferą dabartiniam Popiežiui Argentinoje. Pavojus galėtų būti toks, jog tik maža tikinčiųjų dalis iš tiesų dalyvautų jo mišiose ir susitikimuose Argentinoje, kaip tai atsitiko Čilėje (2018 m. sausis).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS