Taivanas paskelbė sankcijas su „Panamos popieriais“ siejamam bankui | kl.lt

TAIVANAS PASKELBĖ SANKCIJAS SU „PANAMOS POPIERIAIS“ SIEJAMAM BANKUI

  • 1

Taivano reguliuotojai nurodė atleisti vienam vietos bankui, susijusiam su „Panamos popierių“ skandalu, atleisti kai kuriuos savo vadovus ir uždraudė atidaryti padalinius užsienyje, teigdami, kad buvo nepakankamai stengtasi užkirsti kelią pinigų plovimui.

Komerciniam bankui „Mega International“ praėjusį mėnesį jau buvo skirta 180 mln. dolerių bauda, kai JAV reguliuotojai aptiko „įtartinus sandorius“ tarp šio banko Niujorko ir Panamos filialų.

Vadinamasis „Panamos popierių“ skandalas kilo šių metų balandį, kai žiniasklaidos priemonės visame pasaulyje paskelbė duomenų apie milijonus nešvarių ofšorinių sandorių. Jų tyrimas atskleidė, kad savo turtą mokesčių rojuose slepia gausybė įtakingų politikų, garsenybių ir sporto žvaigždžių.

„Mega International“ turėjo sutarčių su viena Panamos teisinių paslaugų kompanija, atsidūrusia skandalo centre, nurodė JAV Finansinių paslaugų departamentas.

Taivano Finansų priežiūros komisija (FSC) šiam bankui skyrė naują 10 mln. Taivano dolerių (281 690 eurų) baudą ir pareikalavo, kad būtų atleisti šeši jo darbuotojai, tarp jų – „Mega International“ teisinis atstovas ir buvęs jo vadovas McKinney Tsai (Makinis Cai).

„Banko „Mega International“ būstinė prastai valdė savo užsienio padalinius ir netinkamai pasirinko vadovus veiksmingoms drausmės priemonėms vykdyti“, trečiadienį pranešime sakė FSC.

Nors šis bankas praėjusių metų pabaigoje jau žinojo apie JAV reguliuotojų pareikštą susirūpinimą, jis nepakankamai stengėsi pakeisti savo pinigų plovimo kontrolės mechanizmus, sakė FSC.

„Mega International“ bankui nebus leidžiama atidaryti naujų padalinių užsienyje, kol jis nepatobulins savo vidinio valdymo, priduriama pranešime.

Taivano vyriausybė praėjusį mėnesį, kai „Mega International“ bankui buvo skirta ankstesnė bauda, priėmė įstatymo pataisą, sugriežtinančią kovos su pinigų plovimu įstatymus.

JAV reguliuotojai nenurodo, ar šis Taivano bankas iš tiesų yra susijęs su pinigų plovimu.

Nors ofšorinės kompanijos ir nėra nelegalios, jomis gali būti pasinaudota neteisėtiems tikslams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

DJ

Hansa bankas yra vienas iš tų per kurį eina juodi pinigai į ofšorus ! Kydainiai KGB agentas Aferistas būtent myli per šitą banką varyti juodus pinigus į savo ofšorus po visą pasaulį tame tarpe ir JAV Delavero valstijos ofšorinės zonos bankus !. Tai yra Rusijos KGB mafijos pinigai už kuriuos jis gauna riebų procentą, o jo visos įmonės yra tik priedanga savo afioroms !.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS