Talibanas teigia kontroliuojantis 90 proc. Afganistano sienos | kl.lt

TALIBANAS TEIGIA KONTROLIUOJANTIS 90 PROC. AFGANISTANO SIENOS

Talibanas dabar kontroliuoja 90 proc. Afganistano sienos, ketvirtadienį Rusijos žiniasklaidai pareiškė šio islamistų judėjimo atstovas.

„Afganistano siena su Tadžikistanu, Uzbekistanu, Turkmėnistanu ir Iranu, arba apie 90 proc. sienos, yra mūsų kontroliuojamos“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pareiškė Zabihullah Mujahidas (Zabiula Mudžahidas).

Šio teiginio nepriklausomai patvirtinti nebuvo įmanoma.

JAV ir NATO baigiant išvesti savo karius, Talibano kovotojai tęsia puolimą visame Afganistane, užimdami teritorijas, sienos perėjas ir apsupdami miestus.

Pozicijas sustiprinę islamistai dabar kontroliuoja maždaug pusę 400 visų Afganistano rajonų.

Z. Mujahidas naujienų agentūrai „RIA Novosti“ pareiškė, kad Talibanas netoleruos džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) veiklos Afganistane.

„Galiu jus patikinti, kad neleisime IS aktyviai veikti šalyje, mūsų kontroliuojamose teritorijose“, – pareiškė jis.

„Šalyje nėra kovotojų iš Vidurio Azijos ar Kinijos“, – pridūrė Talibano atstovas.

Z. Mujahidas taip pat perspėjo, kad pasitraukus JAV ir NATO kariams Talibanas netoleruos šalyje jokių kitų pajėgų iš užsienio šalių – įskaitant Turkiją, šiuo metu vedančią derybas su Vašingtonu dėl Kabulo oro uosto kontrolės perėmimo.

„Jau atmetėme Turkijos poziciją ir pasakėme, kad po JAV pasitraukimo iš Afganistano neleisime kitoms užsienio pajėgoms likti šalyje dėl jokios priežasties“, – sakė Z. Mujahidas.

Su Afganistanu besiribojančiame Tadžikistane neseniai buvo atliktas pirmasis plataus masto kariuomenės parengties patikrinimas.

Talibų puolimas pastarosiomis savaitėmis priversdavo afganistaniečius pabėgėlius ir vyriausybės pajėgų karius kirsti Tadžikistano sieną.

Vidurio Azijoje karinių bazių turinti Rusija pranešė, kad kitą mėnesį šalia sienos su Afganistanu surengs karines pratybas kartu su Tadžikistanu ir Uzbekistanu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

taip

musulfanatikai del bobu nepasidalina o ir naftos perakis=====

Anonimas

Lietuva sveikina Afganistano partizanus sutriuskinus ir isvijus is salies Amerikos ir NATO okupantus. Dabar: Laisve Lietuvai .Lauk Amerikos ir NATO okupantai is Lietuvos. Zudyk okupantus ir ju pakalikus.

to greitai

tai kad landzbergis kontroliuoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS