Talibano atstovai atvyko į derybas Norvegijoje | kl.lt

TALIBANO ATSTOVAI ATVYKO Į DERYBAS NORVEGIJOJE

Talibano, Afganistano griežtosios linijos islamistų, atstovai atvyko į Norvegijos sostinę Oslą, kur jie derėsis dėl situacijos Afganistane, praneša dpa.

Derybos tęsis iki antradienio, o talibai turėtų susitikti su afganų moterimis, žurnalistais ir žmogaus teisių aktyvistais.

Tai pirmasis kartas kai Talibano delegacija vyksta į Vakarų valstybę po to, kai islamistai užėmė valdžią Afganistane 2021 m.

Norvegijos transliuotojas NRK pranešė, kad pirmojo susitikimo rezultatai lems tai, ar talibai vėliau susitiks su Norvegijos užsienio reikalų ministre Anniken Huitfeldt.

Ministrė anksčiau pasisakė už kvietimą talibams atvykti, aiškindama, kad Talibanas gali būti laikomas atsakingu už savo veiksmus tik dialogo pagalba. Ji tikisi, kad diplomatinės pastangos leis pagerinti moterų situaciją Afganistane.

Užsienio reikalų ministro pareigas einantis talibų atstovas Amiras Khanas Muttaqis prieš išvykdamas į Norvegiją sakė, kad jis buvo pakviestas atvykti su 15 žmonių delegacija, o vizito metu vyks susitikimai su Norvegijos, ES, JAV ir kitų valstybių atstovais bei afganais.

Jis tikisi, kad vizitas padės užmegzti „pozityvius santykius“ tarp Talibano ir Europos.

GALERIJA

  • Talibano atstovai atvyko į derybas Norvegijoje
  • Talibano atstovai atvyko į derybas Norvegijoje
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Ša, kvaila boba.

TAIKOS !!

Anonimeee! matomai esi tkras tas tavo miznius.... ne talibai o valstybes [[islamistu viduramziuose mieganciu]] atsilikimas ,kuri valdo ju religijos shventikai[[ir jiems prijauciantys!!] Atsilikimas AMZIU progrese juos ikalino viduramziuose... Oju vyrai-gyvuliai baubdami laiko moteris tik prieauglio staklemis ..fuuu biaurybes ..

Anonimas

Talibanas reali jėga. Valdo Afganistaną. Išvijo okupantus. Tikri vyrai .Pagarba talibams už tai. Kitos šalys turi imti iš jų pavyzdį. Aišku, ne Lietuva, kurios mižnius valdo bobos ir lgbtešninkai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS