Talinas nepritaria nemokamo viešojo transporto draudimui rusų ir baltarusių diplomatams | kl.lt

TALINAS NEPRITARIA NEMOKAMO VIEŠOJO TRANSPORTO DRAUDIMUI RUSŲ IR BALTARUSIŲ DIPLOMATAMS

  • 0

Estijos valdančioji Reformų partija šeštadienį nurodė, kad Talino miesto valdžia nepritarė jų siūlymui atimti iš Rusijos ir Baltarusijos diplomatų teisę nemokamai važinėti miesto viešuoju transportu.

„Pavasarį Talino miesto valdžia pasiūlė miesto tarybai, kad sostinėje gyvenantiems diplomatams kaip geros valios gestas būtų suteikta teisė nemokamai važiuoti viešuoju transportu. Siūlėme iš šio sąrašo išbraukti Rusijos ir Baltarusijos, kaip šalių, keliančių grėsmę Estijos saugumui, diplomatus“, – išplatintame pranešime spaudai sakė Reformų partijos frakcijos pirmininko pavaduotojas Kaupo Nolvakas (Kaupas Nolvakas).

Tačiau Estijos sostinės valdžios institucijos pasipriešino šiam pasiūlymui, argumentuodamos, kad jos neturi kompetencijos išskirti šalyje gyvenančius diplomatus.

„Pirmiausia mero pavaduotojas Svetas atvyko į tarybą ir melavo, kad nemokamas važiavimas autobusu Estijoje gyvenantiems diplomatams yra Užsienio reikalų ministerijos pasiūlymas“, – nurodė K. Nolvakas.

„Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad tai buvo netiesa. Dabar jie atsisako pritarti pasiūlymui, pagal kurį bent jau Rusijos ir Baltarusijos diplomatai negalėtų nemokamai važinėti autobusais, už kuriuos moka Talino mokesčių mokėtojai“, – pridūrė jis.

Anot jo, šio pasiūlymo atmetimas tik dar kartą parodė visuomenei, kokia kryptimi eina Talino mero Mihhailo Kolvarto (Michailo Kelverto) vadovaujama Centro partija.

Gairės: Estija, rusų diplomatai, viešasis transportas, Rusija, Baltarusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS