Tarptautiniai donorai įsipareigojo skirti 6,7 mlrd. dolerių Sirijai | kl.lt

TARPTAUTINIAI DONORAI ĮSIPAREIGOJO SKIRTI 6,7 MLRD. DOLERIŲ SIRIJAI

Antradienį Briuselyje vykusioje konferencijoje tarptautiniai donorai įsipareigojo skirti 6,7 mlrd. dolerių karo krečiamai Sirijai primygtinai reikalaudami, kad ši krizė nebūtų pamiršta, nors pasaulio dėmesys dabar nukreiptas į karą Ukrainoje.

„Šiandieninis renginys vyksta ypač sunkiu metu, – sakė už kaimynystę ir plėtrą atsakingas Europos Komisijos narys Oliveris Varhelyi. – Mūsų visuomenės ir ekonomikos, įskaitant svarbiausius donorus, vis dar stengiasi atsigauti po pandemijos ir kartu įveikti karo Ukrainoje padarinius“.

Pažadėta 6,7 mlrd. dolerių (6,4 mlrd. eurų) suma viršijo pernai surinktą 6,4 mlrd. dolerių sumą, o pinigai bus skirti padėti sirams ir kaimyninėms šalims, priimančioms pabėgėlius – ne Damasko vyriausybei.

Didžioji dalis pinigų bus skirta padėti sirams, kurie prieglobstį rado Jordanijoje, Libane ir Turkijoje, taip pat Egipte ir Irake.

ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis atmetė galimybę normalizuoti santykius su Sirijos prezidento Basharo al Assado vyriausybe arba kurti Sirijos atstatymo programą, sakydamas, kad „jei leisite pinigus Sirijai atstatyti, tai paremsite Sirijos režimą“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS