Tarptautinio valiutos fondo vadovė: Izraelio ir „Hamas“ karas jau kenkia regiono ekonomikai | kl.lt

TARPTAUTINIO VALIUTOS FONDO VADOVĖ: IZRAELIO IR „HAMAS“ KARAS JAU KENKIA REGIONO EKONOMIKAI

  • 2

Trečią savaitę tebesitęsiantis Izraelio ir „Hamas“ karas jau kenkia aplinkinių šalių ekonomikai, trečiadienį Saudo Arabijoje vykstančiame forume pareiškė Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vykdomoji direktorė.

„Pažvelkite į kaimynines šalis – Egiptą, Libaną, Jordaniją – ten jau matomi poveikio kanalai“, – Saudo Arabijos sostinėje Rijade vykstančiame Ateities investicijų iniciatyvos (FII) forume sakė Kristalina Georgieva.

Išvakarėse į forumą susirinkę bankininkai pareiškė, kad Izraelio ir „Hamas“ karas Gazos Ruože gali suduoti skaudų smūgį pasaulio ekonomikai, ypač jei jis įtrauks kitas šalis.

„Tai, ką matome, yra dar didesnis nerimas jau ir taip neramiame pasaulyje“, – sakė K. Georgieva.

„Turite nuo turizmo priklausomų šalių, o netikrumas žudo turistų srautus“, – kalbėjo ji, apibūdindama galimą ekonominę kainą regiono šalims ir išvardydama konkrečius pavojus.

Manau, kad esame labai pavojingoje vietoje.

„Investuotojai vengs vykti į tą vietą. Draudimo išlaidos – jei norite pervežti prekes, jos didėja. Dar didesnio pabėgėlių skaičiaus rizika šalyse, kurios jau dabar priima daugiau pabėgėlių“, – kalbėjo ji.

Išvakarėse bankininkai pareiškė, kad Izraelio ir „Hamas“ karas gali suduoti skaudų smūgį pasaulio ekonomikai.

„Tai, kas neseniai įvyko Izraelyje ir Gazos Ruože (...), susumavus visa tai, manau, kad poveikis ekonominiam vystymuisi yra dar rimtesnis“, – antradienį kalbėjo Pasaulio banko prezidentas Ajay Banga (Adžejus Banga).

„Manau, kad esame labai pavojingoje vietoje“, – pridūrė jis, sakydamas kalbą renginyje, dažnai vadinamame „Davosu dykumoje“.

Kasmetinis FII renginys Saudo Arabijai paprastai buvo proga pabrėžti vidaus ekonomikos reformas, kurių sėkmė, pasak Saudo Arabijos pareigūnų, priklauso nuo stabilumo regione.

Tačiau šiemet kai kurių svarbiausių susitikimo pranešėjų niūri nuotaika pabrėžė, kad konfliktas kelia grėsmę didžiausios pasaulyje naftos eksportuotojos bandymams diversifikuoti ekonomiką, atsisakant iškastinio kuro.

Anot žydų valstybės pareigūnų, „Hamas“ kovotojai, spalio 7 dieną įsiveržę į Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudė mažiausiai 1,4 tūkst. žmonių ir paėmė daugiau kaip 220 įkaitų.

Per atsakomuosius Izraelio bombardavimus Gazos Ruože žuvo beveik 5,8 tūkst. palestiniečių, pranešė „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nieko dar dievulio teismas laukis,,,,,,,,,,,

Jo teisybe akis griaze,kodel jus nuimat straipsni,jug tai zmogaus nomone ,ir teisiu pazeidimas,kodeltaip zydai bijo savo veiksmu paviesinimo,

nelaimes atskleidzia zmoniu bruozus,

Skaiciau vinakuro pranesima,,idomiai gaunas pas mus ,kai rusijos zydai skatino ukrainoje kara,salavjovas,kedmis ir daugelis kitu tai vinakuras,kukliansky tylejo,kai kai tiek metu palestinos zeme atiminejo tai sitie vinakuras,kukliansky tylejo,bet kai prasidejo karas izraelije jau visi zydai sukilo,taip karas yra baisu,as pries kara,bet matosi kaip zydai dirba tik savo naudai,kitu tautu jiems nerupi,tai parode musu sitie ponai tylejimu kaip ukrainiecius zude,zudo kas dien jie net zodziu nepalaike,dabar jau patys kaikurie zydai pripazista savo tylejima,jie palaike rusija,kur ponia kukliansky,,,as pasislykstejau zmonemis,tai zodziai zydu pirmininkes,geras vaizdelis,nera ka ir bepridurti,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS